Tänaseks on nad kogunud kokku aga piisvalt palju raha, et maksta ära maja ostmiseks vajalik sissemaks. Ja kuigi neil on plaan endale kodu kindlasti osta, pole nad hetkel kindlad, kas nad on valmis seal ka kohe elama. “Mõtleme, et äkki rendiks selle veel 12 kuuks välja ja reisiks samal ajal ise ringi,” selgitas 29aastane austraallanna Catherine.

“Kui kohtasin Tomi, rääkis ta mulle, et ta unistab sellest, et ostaks ühel päeval bussi ja tripiks sellega ringi,” selgitas ta tehtud otsust. “Aga mingil põhjusel lükkus see kogu aeg edasi. Kui meie üürileandja aga korteri üüri tõstis, ei saanud me seda enam endale lihtsalt lubada — plaanisime avada enda veebilehe ja meil olid finantsiliselt väga keerulised ajad.” Nii otsustasidki nad üürikast välja kolida ja leida parem viis elamiseks.

Aastakene hiljem on paar teinud ringi peale kogu Austraaliale ja säästnud raha oma kodu ostuks. “Sellisel elul on olnud nii palju plusse,” selgitas Catherine. “Austraalia nägemine on olnud imeline. Enne teele minekut ei ole võimalik mõista, kui kaunis ja suur see riik on.”

Kuidas Catherine ja Tom teel olles oma kulud madalana hoidsid?

  • Nad ei söönud restoranides ega kohvikutes;
  • nad valmistasid ise oma kohvi;
  • nad kasutasid tasuta kohti elamiseks ja peatumiseks;
  • neil oli madal internetiarve;
  • nad kulutasid 10 eurot iga kuue nädala tagant bensiinile;
  • nad ei maksa üüri ega pidanud ka majapidamisvahenditele ja muule nii palju raha kulutama;
  • nad käisid toidupoes korra nädalas.

“Soov helistada sõpradele ja minna nendega kohvile või reede õhtul kokteilitama on kadunud,” rõõmustas Catherine. “Teel olles oli alati inimesi, kellega suhelda ja kodu oli ju kõigest ühe telefonikõne või lennu kaugusel. Kõik sõltub väikestest asjadest.”

Lisaks tegid nad kogu aja jätkuvalt tööd. “Esmaspäevast reedeni üheksast viieni tegime me tööd, aga see oli bussis nii mõnus, et tegime isegi rohkem kui muidu,” selgitas naine. “Muidugi olime vahel rannas ja päike paistis ning nii väga oleks tahtnud välja minna, aga oluline oli töö enne tehtud saada.”

Kui ka sul on soov sama teha, jagab Catherine sulle mõned soovitused:

“Esimesena pean kohe kindlasti ütlema, et mida rohkem sa ise teed, seda odavam see on,” teab ta. “Ja investeeri päikesepaneelidesse, kui teed tööd nagu meie. Elamine tagasihoidlikumalt, odavamalt ja reisides tõi meile nii palju rõõmu. Kindlasti pole see iga päev glamuurne… aga me olime palju vähem stressis, toitusime paremini ja tegime rohkem trenni. Üldiselt on elu hea.”

Allikas: Daily Mail