Naiselikud rinnad meestel pole enamjaolt ennetatavad ning tekkepõhjuseks on enamasti organismi nais- ja meessuguhormooni tasakaalu häirumine. Ka erinevad ravimid või haigused võivad tekitada günekomastiat. Kui puberteediealistel poistel on günekomastia üsna tavaline nähtus, mis ajaga iseenesest taandub, siis täiskasvanu eas võib tihtipeale suurtest rindadest lahti saada ainult kirurgilise sekkumisega.

Kuidas neist vabaneda?

Dr Peep Pree selgitab, et täiskasvanud meestel esineb kas rasvkoe liiast suuri rindasid või rinna näärmekoe liiast suuri rindasid. Rasvarikkaid suuri rindasid vähendab kirurg enamikel juhtudel rasvaimuga, mis on küllaltki lihtne operatsioon. Kui lisaks rasvunud rindadele esineb ka rinna naha lõtvust ehk rippuvat rinda, tuleb teha lõikus, kus operatsiooni käigus eemaldab kirurg ülearuse rasvkoe ning ka lõtvunud naha.

Günekomastia operatsioonid ei ole eriti traumaatilised. Olenevalt operatsiooni tehnikast kestab taastumisprotsess tavaliselt 1-4 nädalat. Juba paari päeva pärast on paistetus alanenud ja näha esmased tulemused. Tavalisse elurütmi naasmine võtab aega 7 päeva ning täielik taastumine kuni 8 nädalat. Parimate tulemuste ilmnemine võib aga aega võtta kuni 6 kuud.

Elu pärast...

Dr Pree räägib, et peale günekomastia operatsioonist taastumist on paljud mehed hakanud regulaarselt käima jõusaalis või muudel treeningutel. Kasvanud on nende enesekindlus ning enam ei häbeneta oma ülakeha teistele näidata. Günekomastia operatsioon tagab püsivalt lameda, pringi ning meheliku kujuga rinna. Peale naiselike rindade korrastamise operatsiooni tunneb mees ennast enesekindla, seksika ja edukamana.

Allikas: Clinica blogi