1. Oleme abielus olnud 11 aastat ja ämma pool oleval pulmapildil on jätkuvalt minu näo kohale kleebitud kellegi teise nägu. Minu poolt talle saadetud jõulukingid saadab ta alati tagasi.

2. Minu ämm koristas mu pesusahtli ära, kui ta meil lapsi hoidmas käis.

3. Oleme abielus olnud kolm aastat, aga ämm kutsub mind jätkuvalt mehe eksi nimega.

4. Peldikus käies jätab ämm ukse lahti, ka siis, kui ta seal pikemalt ja põhjalikumalt asju ajab. Samuti meeldib talle väga vannis käia, ikka lahtise uksega. Kui palusin tal enda järel ukse sulgeda, hakkaski ta seda väga demonstratiivselt tegema, aga nüüd jalutab ta paljana meie kõigi nähes läbi elutoa, kui tal tekib tahtmine vanni minna.

5. Mu tütar oli kaheaastane, kui kohtasin oma praegust abikaasat. Tütar on praegu üheksane ja harjunud meest isaks kutsuma. Jõulude ajal nimetas tütar ämma kogemata vanaemaks. Naine karjus kogu suguvõsa ees: “Ma ei saa aru, miks sa mind niimoodi kutsud, mina ei ole su vanaema!”

6. Minu ämm teatas mu lapse sünnist sotsiaalmeedia kaudu kogu maailmale juba siis, kui ma alles sünnituslaual olin, ja ta lisas kõige tipuks veel pildi ka! Kui mu sõber jälile jõudis ja palus tal selle postituse maha võtta, ta seda tegigi, aga ainult selleks, et asendada eelmine pilt mu mehe lapsepõlvepildi ja teatega, et “minu beebi sai beebi!”

7. Raseduse ajal ütlesin ämmale, et plaanin oma tütrele Stella nimeks panna, tema aga teatas, et see on prostituudi nimi,

8. Ämm tõi mehe ekspruudi meie pulma, et pojale meelde tuletada, et tal on veel valikuvõimalus.

9. Ämm kutsus mind ja mõned sõbrad külla, et koos süüa teha ja pärast filmi vaadata. Pidu kujunes selliseks, et mind pandi kööki kokkama ja nemad veetsid elutoas lõbusasti vesteldes aega. Pidingi kogu toidu üksinda valmis tegema.

10. Mu ämm keeldub minuga otse rääkimast. Kui istume kõrvuti söögilauas, küsib ta mu mehelt: “Kas su abikaasa soovib ka juua?”

11. Ämm esitas meile kõigile tänupühade õhusöögi järel 60 dollarilise arve, sest ta ei viitsinud ise süüa teha ja tellis toidu koju. Ta ei arutanud seda enne meiega läbi.

12. Meie vastsündinud beebi viis ämm baari ja kuulutas kõigile, et see on tema tita.

13. Mehe vanaisa oli pikalt haiglas. Ühel õhtul, kui mul ei olnud võimalik mehe ja ämmaga koos haiglasse teda vaatama minna, püüdis ämm meest paari panna nunnu blondi haiglaõega. Selgus, et ämm oli tütarlast juba enne töödelnud ja mehe jaoks ära rääkida püüdnud — naine teadis, et mina tol õhtul tulla ei saa ja oli end valvesse sättinud!

14. Minu tore ämm tegi oma telefonilepingu, elektrilepingu ja üürilepingu minu nimele ning korjas mulle meeletud võlad.

15. Ämm veetis terve mu pulmapäevahommiku vesteldes mu külalistega ja veendes neid, et ma ei tohiks tema pojaga abielluda ja külalised peaksid aitama pulmi ära jätta. Sama juttu rääkis ta ka mehe lähedasele sõbrale, kes pidi meid paari panema. Oma lollused lõpetas ta alles siis, kui ma altari ette lõpuks kõndisin.

16. Sain ämmalt kingituse, mille ta ulatas mulle sõnadega: “Kohe, kui seda nägin, mõtlesin automaatselt sinule!” See oli nõiateemaline halloweeni-kaunistus.

17. Aasta jooksul pärast abiellumist ei tohtinud ma oma ämma ja äia nimepidi kutsuda, vaid pidin nende poole pöörduma Härra ja Proua X”. Ämm röökis söögilauas nutta, kui tegin lasanjet kodujuustu, mitte ricottaga, ning karjus, et ma hävitan nende pere ajaloo ja traditsioonid.

18. Ühel hommikul tegi mu mees mulle ja mu lastele (eelmisest abielust) süüa ning ämm ütles: “Nii armas, kuidas ta teie eest hoolitseb. Juba kooliajal korjas ta kõik haavatud ja haiged elukad üles, et nende eest hoolt kanda!”

19. India pruudid kannavad pulmas traditsiooniliselt punast sari, mille ostavad talle ämm ja äi. Mina tahtsin sinist, ämm nägi seda, kiitis heaks ja ostis mulle ära. Ja siis ilmus pulma täpselt samas saris — sama värv, sama muster, samad tikandid…

20. Kaks aastat pärast pulmi jäin rasedaks ning ämm tõmbas mu kõrvale, et öelda, et neil on ükskõik, kelle laps see on — nad võtavad ta igal juhul omaks. Kaks aastat hiljem on neil meie lapse pilt kõrvuti mehe beebiea fotoga ning nad kommenteerivad tihti, kuidas nad ei ole üldse sarnased…

21. Ämm jättis mind välja kõikidest ta tütre pulmapiltidest. Meist ei ole sellelt peolt mitte ühtegi fotot.

22. Jäin kohe pärast pulmi rasedaks, aga kahjuks rasedus katkes. Ämm lohutas: “Noh, vähemalt nüüd ei arva keegi, et sa olid juba enne pulmi paksuks pandud.”

23. Ämm tahtis korraldada mu tütre teist sünnipäevapidu. Ta kattis laua kolmele: tema, tütar, minu mees. Mind jäeti välja.

Allikas: Buzzfeed