Minul on seljataga pikk abielu ja lühem suhe pärast lahutust. Mõlemas suhtes tekkisid lõpus teised naised. Ja olgugi, et mõlemad mehed olid kardinaalselt erinevad tüübid, oli nende käitumises palju sarnast, mida on nüüd tagantjärele hea üldistada. Ehk siis, mis on need märgid, mis näitavad, et mehele on tekkinud keegi teine.

Lambist tekkiv kriitika sinu aadressil

Sa ajad teda närvi, sest tegelikult tahab ta olla mujal — teise naise juures. Sa oled tema jaoks tüütu ja segav putukas, kes takistab tal õnne nautimast. Arusaadav, ajab ikka närvi küll! Kuskil on tema error-skeemis aga punkt, mis sätestab, et ta peab olude sunnil päevas mõne tunni ikka sinuga koos olema, et sul ei tekiks kahtlusi ja et “temast ei jääks vale muljet”. See sisemine error ta närvi ajabki. Tagantjärele on isegi lõbus meenutada, kuidas sel ajal oli mul nuga vales kohas, kahvel tagurpidi, imelikud riided seljas, saabas viltu põrandal, nõudepesulapp kuskil, kus see “olema ei pea”. Tegelikult oli meil kodus kõik vanaviisi ja õige koha peal, abielu lõppedes sain alles aru, et sellise kriitika saatel on hea mehel lahkuda ja tuua põhjenduseks minust johtuvad vead ning mitte päris põhjust.

Telefoniga koos kusele minek

See on klassika. Ja ilmselt ainsad korrad, kui muidu nii macho mees otsustab potil istuda ja mitte püsti kusta, kuna muidu kukuks telefon lihtsalt potti. See on nii ilmne meest reetev märk, et mul oli mehest teinekord lausa kahju, et kuidas ta küll aru ei saanud, et ma sain aru. Ajal, mil mehel on huvi teise naise vastu või on neil juba afäär, on telefon kiivalt kaitstud ja sellega käiakse nii kusel, pesemas kui ka magamas. Voodis on sul sõna otseses mõttes kolmas inimene. Telefon piiksub kogu aeg, on punnis sissetulnud sõnumeid, nii et mul tekkis aeg-ajalt tunne, et pean oma mehega suhtlemiseks eraldi audientsi küsima.

Sinu sõnumitele vastatakse napilt või siis üldse mitte

Kui muidu jutukas mees vastas mu sõnumitele ikka rohkem kui kolme sõnaga, siis mingil hetkel tulid vaid “ok”, “jah” või “ei”. Ja mingil osal päevast oli ta offline ning saatis hiljem sõnumi, et ta “käis ema vaatamas” või “tahtis omaette olla”. Mhm, arusaadav tõesti. Ainult et kui selliseid ootamatuid külaskäike või üksiolemise soove tavaolukorras ette ei tule, siis kergitad juba tõesti kulmu.

Tekivad uued harrastused

Eriti tuleks muidugi tähelepanu pöörata sellele, kui mees hakkab rohkem trennis käima, oma välimuse eest hoolitsema ja paneb omale selga 20-aastase hipsteri riided või lõhkised teksad, olles ise 45+. Minnakse bändi tegema, koori laulma, hakatakse rääkima, et “ta on alati seda teha tahtnud”, kusjuures sina pole kooselu jooksul kordagi kuulnud tema südamesoovidest. Uus harrastus või trennis käimine on tegelikult jube head võimalused su tähelepanu hajutamiseks, kuigi mind oli siiski raske lolliks teha, sest kui tullakse koju spordiriietega, mida “polegi vaja pessu panna” järsku, siis sa lihtsalt tead ju.

Ta hakkab enda eest järsku eriliselt hoolitsema

Tunne lõhnasid. Mees ostab omale uue lõhna, habemeajamiskreemi, uue hambapasta, mis “tead, teeb hambad mõnusalt valgeks, proovi ka!”. Tema käitumine muutub silmanähtavalt, ta käib tihedamini peegli ees. Eriti nõme on see, et ta küsib sinu käest uusi riideid peegli ees proovides, kuidas ta välja näeb. Esiotsa tead, et tal on mingi tööalane üritus õhtul või kontsert, kuhu minnakse sõpradega. Hiljem saad teada, et sa sõna otseses mõttes ehtisid oma mehe vabaks meheks kellegi teise jaoks. Vägev.

Sind püütakse lolliks teha

Tuled koju, näed järsku võõrast eset, juuksekummi, klambreid, mida sa kindlalt tead, et need ei kuulu sulle. Küsimuse peale, kelle omad need on, tuleb vastus: “Sinu omad ju!”.
Kui aga küsid mehelt otse, et kas tal on teine naine, siis saadakse reeglina vihaseks: “Misasjaaa!?” või öeldakse sulle, et sina oled jätkuvalt tema number üks musirull.
No comments…

Mina ei tea, miks mees arvab, et naine ei saa aru ning et talle on võimalik pikalt valetada. Mina ei tea, kust mees võtab, et naine ei näe muutunud käitumist, ei tunne võõraid lõhnu, ei saa aru teistmoodi tundega öeldud jutust. Et naine ei näe mehe sõnade taha või ei tunne omaenese õigeid tundeid. Mina ei tea, miks mees arvab, et kui tema oleks ise samas olukorras — kui tema naisel on tekkinud keegi teine -, et ta siis ise ei tunne ega näe, et midagi on täiega korrast ära. Mul ei ole neile küsimustele vastust.

Asja teeb kurblooliseks aga see, et isegi kui naine teab ja teinekord on ta silme ees ilmsed märgid sellest, et ta mehel on teine naine, usub ta kuni lõpuni välja, et see on lihtsalt nõme uni ja läheb mööda. Naisena sa usud parimat, et asi laheneb sulle soodsas suunas, et mees võtab mõistuse pähe ja jätab teise tšiki kus seda ja teist. Sa ju võtad ta tagasi, annad isegi andeks, kuna oma mees on kallis ja armas.

Sageli aga nii ei lähe. Isegi kui sulle lubatakse, siis jäädakse teise naisega ikka mingit sidet hoidma (seda saad aru aina sissetulevatest sõnumipiiksudest — sul on ju kõrvad peas, eks), sest mehel on kahju kõditavast tundest, mis teise naisega tekkinud, niisama kergelt loobuda. Ja uskuge mind — teine naine ei loobu võitluseta, ta otsib mehega jätkuvalt kontakti, sest ollakse ju “hingesugulased”. Temagi jaoks oled sa üks tüütu putukas, kes seisab tema õnne tee peal ees ega saa ilmselgelt mitte midagi aru.