2017. aastal avastas austraallanna oma rinnanibu juurest tüki, mida algselt peeti bakterite poolt põhjustatud mädapaiseks, aga paraku kasvas see tagasi. Kui ta arsti juurde naases, kirjutati talle välja antibiootikumid, aga kui ta rasedaks jäi, palus ta antibiootikumikuuri lõpetada, et oma veel sündimata lapse tervist hoida.

Muhk aga kasvas kiiresti tagasi ja seetõttu otsustati 19. detsembril biopsia teha. 21. detsembril, neli päeva enne jõule, teatati Alishale kurb uudis, et tegemist on hoopis rinnavähiga.

Nüüd oli aeg Alishal ja ta kallimal Metinil istuda maha ning ka lastega rääkida. “Ütlesin neile, et emme läks arsti juurde ja nad tegid ühe testi ning selgus, et emmel on vähk,” meenutas Alisha. Kuna Alisha kolm eelnevast suhtest pärit last olid aastake tagasi oma vanaema vähile kaotanud, küsisid nad muidugi kohe, kas ema sureb ka. Kuigi ta ütles neile, et ta pole selles kindel, hoiatas Alisha oma lapsi, et tema juuksed langevad ravi tõttu välja ja kuigi ta on haige, siis loodetavasti suudavad arstid ta terveks ravida.

Tänaseks on selgunud, et Alishal võib olla veel kõigest 12 kuud elada, kuid hea õnne puhul ka kuus aastat. Igal juhul jääb ta elu lühikeseks. Seetõttu on tal ka raske oma tulevikku planeerida, sest ta ei tea täpselt, kui palju aega talle jäänud on.

“Ma ei näe kohe kindlasti seda, kuidas Isaac (tema hiljuti sündinud seitsmes laps — toim.) oma 18. sünnipäeval tordilt küünlad ära puhub. Ma elan ja hingan oma pere nimel ning see kõik teeb mulle väga haiget,” rääkis Alisha. “Me ei saa mõelda, et ma reisin kümne aasta pärast. Mis siis, kui mind polegi enam siin? Ma ei saa seda kunagi oma lastega teha.”

Nüüd pani ta aga kirja asjad, mida ta tahab oma perega veel koos teha, paludes abi ka läbi veebilehe GoFundMe.com:

1. Viia oma perekond reisile (Fijile või Balile)

2. Abielluda Metiniga meie laste ees

3. Ujuda koos suurte kilpkonnadega

4. Võistelda fitness võistlusel

5. Uut keelt rääkima õppida

6. Tantsida peale romantilist õhtusööki aeglast tantsu päikeseloojangu taustal

7. Valmistada meie lapsed ette kõigiks asjadeks elus, kaitsta neid, aidata neid, kui neil on esimesed probleemid sõpradega või esimesed lahkuminekud, aidata neid keskkooli pidude ja lõpetamistega

8. Viia lapsed hobustega sõitma

9. Sõita mööda imelist ookeaniäärset teed ja külastada koos Metiniga kuumaveeallikaid

10. Viia lapsed esimest korda elus Royal Easter Show’le