1. Liisil on äkitselt tekkinud kerge palavik ja kõik nuputavad, et millest küll? Liisi arvab, et äkki on krabi. Mõni aeg hiljem selgub, et laps mõtles vähki.

2. Liisil on antud koolist koduseks ülesandeks nimetada metsalilli. Noorem vend kõrvalt pakub kohe: “vahtra”. Liisi ise seejärel nimetab: ”aiariisikas”, natukese aja pärast veel “saiakelluke”.

3. Emmel oli komme mõnikord kodus issi särke selga panna. Ükskord jälle sedasi läks ema Liisi tuppa õppimist kontrollima. Peale mõnda aega Liisi vedas ninaga õhku ja küsis: “Kas sa emme oled täna loomapoes käinud?”

4. Lapsed vaatavad kaelkirjaku pilti. Liisi teab, et looma nimeks on kealkarik. Lauri seepeale hakkab naerma ja teatab et hoopis pikk-kirjak on.

5. Asja lihtsustamiseks panime koduse telefoninumbri laste mobiilidesse kiirvalikusse. Keegi võõras tädi kunagi küsis lapse käest, kuda emmele helistada saab, vastas Liisi, et “kolm ja trellid”.

6. Kuueaastane Liisi palus ema: ”Emme, kui see kampsun sulle kunagi väikeseks jääb, kas sa annaksid selle siis mulle?”

7. Umbes 2000. aastal arutavad vanemad omavahel, et võiks ajaviiteks minna Värska sanatooriumi. Poeg kõrvalt uurib, et kas seal põletatakse laip?

8. Kooli esimestel päevadel teatab Lauri, et pinginaaber Oliver sai augustis õe. Seejärel Oliver rääkis, et vend tuleb novembris.

Sul on ka selliseid lugusid rääkida? Jaga neid ka teistega, kirjutades meile naistekas@delfi.ee.