Benu apteegi teenuste arendusjuht Maria Otsa sõnul on apteekides sagedane olukord, kus patsiendid avastavad, et nende retsept on aegunud. “Muidugi on nagu nimelt sellisel puhul juba ka kell palju või käes nädalavahetus ning perearstid ei ole kättesaadavad. Küll aga on kohe vaja saada beebipille või muud hädavajalikku,” seletas Otsa.

Retsepte pikendavad süsteemiga MinuDoc liitunud perearstid, kes annavad pikendatud retsepti mittepsühhotroopse toimega ravimite korral pärast kliendi digilooga tutvumist. Uudne süsteem on kooskõlas kõrgendatud nõudmistega meditsiiniteenuse osutamisel, millest üks eeldus on patsiendi autentimine ja tema terviselooga tutvumine.

Retseptide pikendamine toimub helikindlas kioskis, kus apteegikülastaja saab ekraanile vajutades sisestada vajaliku info – oma andmed, ravimi toimeaine – ning seejärel liigub retsepti pikendamise taotlus interneti kaudu arstini. Veerandtunni jooksul saab klient telefonile SMSi retsepti pikendamise teatega või põhjendusega, miks ei ole võimalik retsepti pikendada.

Maria Otsa sõnul on kaugkliinikul ka videokõne funktsionaalsus, mis võimaldab arstiga silmast silma suhelda ning saada konsultatsiooni nii eesti, vene kui ka inglise keeles. “Integreeritud esmatasandi nõustamine koos apteekriteenusega on suund, millega soovime parandada lihtsamate terviseprobleemide lahendamise kättesaadavust, mis omakorda vähendab erakorralise meditsiini osakonna ja perearstide koormust,” selgitas Otsa.

Põhjamaade mastaabis võttis ainulaadse lahenduse kasutusele Benu apteek koostöös Minudoc.ee virtuaalkliiniku platvormiga. Peale kiire ja mugava retsepti pikendamise on privaatses kioskis võimalik videokõne kaudu saada perearsti konsultatsiooni ka delikaatsematel teemadel.

Retsepti pikendamise teenustasu on viis eurot. Pilootprojekt on kasutusel Benu apteegis Tallinna vanalinnas aadressil Aia 7.

Minudoc.ee on meditsiinivaldkonna uuenduslik kaugteenus, mis võimaldab kliendil saada isikustatud nõu kvalifitseeritud arstilt ja apteekrilt, ilma nendega kohtumata. Kokku on platvormil esindatud 12 eriala ja üle 40 nõustaja – alustades apteekrite ja perearstidega ning lõpetades dermatoloogide, psühholoogide ning füsioterapeutidega. Minudoc on Eestis tegutsenud alates 2018. aasta oktoobrist ning selle aja jooksul on platvormi kaudu saanud abi üle tuhande kliendi.

Jaga
Kommentaarid