Halloweenile kohaselt on väga populaarne kaunistada vastavalt ka oma kodu. Seda kinnitab ka Kaup24 kommunikatsioonijuht Raimonda Strazdauskaitė, kelle sõnul on müüginumbrite järgi eriti menukas temaatilised sisustuselemendid. „Meie müüginumbrid näitavad, et eestlaste huvi Halloweeniga seotud toodete vastu algasid oktoobri esimestel nädalatel ja kasvavad iga nädalaga kahekordseks. Halloweeni mõistet seostatakse üha enam mardipaeviga ning näeme, et 2017. aastal alguse saanud trend on tõusuteel,“ lisas Strazdauskaitė.

Samuti on müüginumbritest näha, et eestlased üritavad üha enam teha ka Ameerikas populaarseid tegevusi, näiteks kõrvitsanikerdusi. Pumpkin carving ehk eesti keeles kõrvitsanikerdamine on lihtkeeles viljale erinevate kujude või nägude peale lõikamine. „Selle jaoks on olemas eraldi komplektid, millega on võimalik kõrvitsasse sisse joonistada piirjooned ning hiljem saab juba nende järgi kõrvitsast kuju välja lõigata“, ütles Strazdauskaitė, kelle sõnul on kõrvitsanikerdamist tore teha kogu perega, sest tegevus pakub rõõmu nii lastele kui ka vanematele.

„Mitmesugused elemendid nagu igasugused haavad, meik, kunstveri, vampiirihambad, ämblikuvõrgud, värvilised läätsed ja parukad ehk kõik, mille abil saab ise kostüüme luua, pakuvad suurt huvi. Antud püha pakub inimestele võimalust oma loomingulist poolt näidata ning hea meelega kasutatakse erinevaid aksessuaare, et luua julge ja eristuv välimus,“ lausus Strazdauskaitė.

„Trendikad on ka Halloweeni kostüümid, mille populaarsus hakkab tavaliselt tõusma oktoobri alguses,“ sõnas Strazdauskaitė, lisades, inimestele lähevad eriti peale just nunna, kauboi ja surmaga seotud riietused.

Halloween tähendab paljude jaoks lisaks kodusisustusele, kostüümidele ning kõrvitsalõikamisele ka „komm või pomm“ jooksmist. Lapsed käivad kostüümides majast majasse ning küsivad majarahvalt kommi. Kontseptsioonilt on see üsna sarnane eestlaste enda kadri- ning mardipäeva maiuste küsimisega, lihtsalt Halloweeni puhult külastajatelt laule ning tantse ei oodata.

Halloween pühana, mis on eriti populaarne Põhja-Ameerikas, hakkas Eestis, nagu ka muudes Euroopa maades, levima 1980. aastate lõpupoole. Kuigi seda siin-seal ikka tähistatakse, eriti noorte seas, ei ole seda pühana päriselt omaks võetud. Lapsed käivad Halloweeni ajal kostüümidega ringi nagu Eestis mardi- ja kadripäeval ning meelitavad välja kingitusi ja lõikavad kõrvitsatest välja laternaid. Halloweeni ajal räägitakse õudusjutte ja vaadatakse õudusfilme. Paljudes riikides toimuvad sel ajal kiriklikud tseremooniad, kus süüdatakse lahkunute mälestuseks küünlad. Maailmas tähistatakse Halloweeni 31. oktoobril.