“Täna kaotasime Erik Saare, kes elas fondi annetajate toel neli aastat. Kuid lõppeval nädalal kustus kahjuks ka teine noor abisaaja, 35-aastane Janek Pulst,” kirjutas fond pühapäeva õhtul oma Facebooki lehel.

Janek pöördus oktoobris fondi poole palvega toetada tema ninaneelu tagaseina pahaloomulise kasvaja immuunravi. Vähiravifond tuli appi ja ravi läks käima, kuid oli juba hilja…

“Teatan pisarsilmi, et mu abikaasa Janek Pulst jäi võitluses elu eest ja surma vastu siiski alla… Tema eluküünal kustus täna öösel,” kirjutas Janeki abikaasa Taimi neljapäeval. “Tuhat tänu kõigile neile headele inimestele, kes toetasid Janeki ravi. Kui riik oli alla andnud, lootuse kaotanud ja mingit ravipakkumist haigekassalt enam ei tulnud, siis Kingitud Elu fondi rahvas uskus imesse ja otsustas ravile õla alla panna. See oli meie jaoks oli ülim kingitus ja suurim lootus, et ehk veel.”

See, kuidas Janek ise lootis ja võitles viimse eluhetkeni, oli Taimi sõnul imetlusväärne. “Noor hing ei suutnud leppida, et… ei enam! Pahalane aga oli sedavõrd vihane ja ründas nõnda agressiivselt, et ime jäi juhtumata. Aga ometi oli meil koos olemiseks veel mõned päevad rohkem kui muidu oleks olnud. Me kõik saime ära öelda selle, mis seni ütlemata oli. Aitäh, et andsite võimaluse!”

Vähiravifond ei saa kellelegi garanteerida tervist ja elupäevi, aga annetajate abiga saab kõikidele kinkida lootuse ja veel ühe võimaluse.

“Aitäh, head annetajad, et olete meiega ka niisugustes olukordades, kui süda on raske ja õigeid sõnu napib,” tänab fond.

Jaga
Kommentaarid