Fakt on, et ma käin tööl ikka palga ja töö tegemise nimel, ma ei tulnud siia sõpru koguma, sest neid on mul niigi küllalt ja kui nüüd täiesti aus olla, siis ega nendegi jaoks on vahel aega vähe. Pere on minu jaoks siiski esikohal ja lastest tähtsamat ei ole.

Aga siis ongi iga aasta sama jama: ettevõte korraldab mingisuguse firmapeo, aga kuna see toimub ju õhtul ehk töövälisel ajal, siis ma kohe üldse ei ole suutnud end sinna kohale vedada. Kui ma juba kontorist välja pääsen, siis naudin palju parema meelega oma lähedastega koos olemist või pühendan aega iseendale — käin trennis, kokkan, loen… — ning mõte, et minna jõulupeole, kus pean samade inimestega, kellega iga päev kontoris koos olen, taas tööjuttu ajama ei tekita minus kohe üldse elevust. Ja miks peakski?

Üks asi, mis mulle veel pähe ei mahu, on see, kuidas ettevõtja arust on see aktsepteeritav, et tema töötajad tema raha eest nina täis tõmbab ja, kui pidu toimub nädala sees, siis järgneval tööpäeval isegi näole end ei anna. Et siis on justkui pohmakaga tööle ilmumata jätmine okei? Ei saa aru.

Lugejad, kuidas teie firmapidudesse suhtute ja kui tihti neil osalete?