Sest olgem ausad, kuigi flirtimine ja sõbralik olemise vahel on vahe, on see aeg-ajalt väga udune. Ja kui ka sul on raske sel vahet teha, tuleb suhtenõustaja Connell Barrett appi. “Sõbralikkus ja flirtimine võivad paista peaaegu identsed — naeratamine, naermine, positiivsus, tähelepanelikkus, intiimsus. Väga keeruline on neid kahte segi ajada,” kinnitab ta.

Sinu enda peas keerlevad mõtted ja ootused võivad samuti segadust juurde luua, lisab ka suhtenõustaja Eric Resnick. “Need aitavad loos olevaid tühimikke täita. Kui keegi paistab sulle atraktiivne või sul on kellegi vastu tunded, on väga lihtne liiga palju loota, sest su mõistus tahab, et seal oleks midagi,” selgitab ta. “Vastupidiselt, kui sa pole kellestki huvitatud, võid näha teise inimese flirtimist kui lihtsalt sõbralikkust.”

Resnicku sõnul muudab kaasaegne suhtlus, mis toimub sageli läbi sotsiaalmeedia, teise inimese kavatsuste mõistmise veelgi keerulisemaks. “Üks suur põhjus, miks sageli arvatakse, et sõbralikkus on hoopis flirtimine, peitub ka selles, et inimesed suhtlevad teineteisega vähem kui kunagi varem,” tõdes ta. “Lihtsam on olla inimeste vastu õel… eriti, kui sa nendega ei nõustu. Ja selle tulemusena ei ole paljud inimesed ka harjunud regulaarsete positiivsete suhtlustega. Seetõttu võivad nad igat positiivset tähelepanuavaldust tõlkida kui tundeavaldust.”

Teiste sõnadega: see kõik on keeruline. Aga ekspertide sõnul on siiski võimalik mõista, kas sinuga flirditakse või ollakse su vastu lihtsalt sõbralik.

1. Kui ta pöörab tähelepanu vaid sulle ja mitte kellelegi teisele, on see tõenäoliselt flirtimine

2. Jälgi ta kehakeelt: kui pikad on ta embused? Kas ta puudutab pidevalt su kätt või käsivart? Kas ta on sulle hästi lähedal ja vaatab sügavale silma?

3. Kui teie vestlused on muutunud sügavamaks ja personaalsemaks, võib siin olla ka flirtimist

Ikka tundub segane?

Kuigi kõik need vihjed on kasulikud, on kõige lihtsam lihtsalt vastu flirtida ja näha, mis juhtub, soovitab suhtenõustaja Diana Dorell. “Kui olukord muutub pisut piinlikuks ja ta viib vestluse sõpradele sobivale teemale, saidki oma vastuse kätte. Aga kui ta energia vastab sinu omale, on võimalik, et ta ikkagi flirdib,” soovitab ta.

Seda kõike tasub aga Resnicki sõnul teha vaid siis, kui sa ise ka ikka temast huvitud. Ja, kui sa oledki huvitatud, siis ole julge ja kutsu ta välja, sest sellest pole küll midagi atraktiivsemat.

Allikas: Elite Daily