Eks see tundub loogiline, et kui inimesel on armastav ja toetav kaaslane kõrval, on tal lihtsam edukam olla. Carnegie Melloni ülikoolis viidi läbi uuring, milles osales 163 paari.

Kõikidele osalejatele anti kaks valikut — kas lahendada lihtne ülesanne või panna end proovile ja üritada lahendada keerulist ülesannet, mida õigesti tehes saab auhinna.

Paarikeste käitumist jälgiti ja nii nagu elus ikka, otsustasid ühed lihtsama ülesande kasuks ja teised jällegi raskema. Kõikide paarikestega võeti ka poole aasta pärast ühendust ja selgus, et need, kes olid otsustanud raskema ülesande kasuks ja üksteist julgustanud, nemad on nii iseenda suhtes kui ka oma paarisuhtes rohkem õnnelikud ja motiveeritud.

Inimene võib muidugi ise olla väga motiveeritud ja inspireeritud, aga kui tema kõrval on partner, kes samamoodi temasse usub, siis võib see inimene palju rohkem korda saata.

Seda usuvad ka kuulsused. Näiteks Mark Zuckerberg on rääkinud, et just tema naine Priscilla julgustas teda, et ta teeks vabatahtlikku tööd. Marki sõnul on tema naine kõige olulisem inimene ta elus.

Sama väidab ka laulja Beyoncé. “Ma ei oleks üldse see inimene, kes ma praegu olen, kui ma ei saaks õhtuti minna koju oma abikaasa juurde.” Tema sõnul on ta abikaasa toetav kõiges, mida naine kord juba ette võtab.

Allikas: BrightSide