Nimelt ootas meid ees paarinädalane autosõit mööda Lääne-Euroopat, aga selleks, et teekonda natukene kokku tõmmata, otsustasime läände lennata ja sealt siis paariks nädalaks auto rentida. Praeguseks oli makstud nii majutuste kui ka lennupiletite eest, õnneks autorendi jätsime viimasele hetkele ehk selle eest maksnud ei ole, aga esimene raha on nüüd küll kuskil kinni ja tundub, et ootame majanduslanguse lõppu enne, kui selle raha tagasi saame.

Lennupiletid perele broneerisime Ryanairi lennule ja nendega on üks suur peavalu. Nimelt saatsid nad juba ammu teate, et meie lend jääb ära ja kui tahame, võime full refund'i saada neilt (muidugi pakuti ka kuupäevade muutmist, aga seda hetkel ei tee). Saatsimegi avalduse ja ootasime raha, aga nüüdseks oleme saanud neilt hoopis mitu sellist kirja, kus pakutakse sama summa väärtuses voucherit ja kui tahame ikkagi raha tagasi saada, siis "võtke taas ühendust". Aga seda kohta nende kodulehel justkui ei eksisteeri, kust ühendust võtta ja e-mailidele mitte keegi ei vasta. Oma broneerimisnumbriga ka sisse logida ei õnnestu, et midagigi rohkem näha. Täielik tsirkus!

Majutuse olime broneerinud nii Airbnb kui ka Bookingu kaudu. Kui esimene saatis rahad tagasi kohe (kahe üsna odava majutuse eest), siis Bookingu rahasid ootame ikka veel ja mitte mingit infot ka ei ole, et millal või mida.

Ma mõistan, et olukord on keeruline ja rahasid tagastada pole nii lihtne, aga meie jaoks tähendab see üle tuhande euro suurust kulu ning olgem ausad, keegi ju ei garanteeri tegelikult, et me seda raha üleüldse näeme. Jah, tingimustes oli küll, et teatud kuupäevadeni saime tühistada broneeringuid, aga kui hotellidel ja lennufirmadel rahasid ei ole, siis ei ole...

Kahjuks tähendab see aga seda, et kuna olukord on nii kummaline ja iial ei tea, millal praegune kriis meie pere rahakotti veelgi rohkem lööb, siis uusi summasid uute (ka kodumaiste) broneeringute alla enam panna ei julge ja meie perel jääb seega sel suvel kodust eemal puhkamata. Oleme mõelnud, et viimases hädas lähme matkama ja telkima, aga eks näis.

Kahju, et nii läks...