Sügavkülma tasub panna avokaadod, mis on küll valmis, kuid millele sa hetkel kasutust ei leia. Head avaokaadot on üldse raske saada ja kui see on sul juba olemas, siis ei tasu seda kindlasti raisku lasta. „Ma lõigun valmis avokaadod tükkideks, pihustan neid sidruniveega ja säilitan neid suletavas toidukotis sügavkülmas,“ selgitab LeVewue. Köögikombaini või blenderi olemasolul võib avokaadod esmalt ka püreestada, et neid tulevikus erinevate toitude valmistamisel kasutada.

Siiski tuleb meeles pidada, et sügavkülmas säilitatud avokaadod muudavad veidi oma konsistentsi. Külmutamine teeb need veidi pehmemaks, mistõttu ei näe avokaadod hiljem snäkilaual tacode vahel parimad välja, aga need sobivad ideaalselt smuutidesse või küpsetistesse.

New Yorgi bestselleri „How to Be Well“ autor Frank Lipman lisab: „Avokaadodes on üle 14. mineraali sh proteeinid, valgud, lahustuvad kiudained, fütosteroolid, polüfenoolid, karotenoidid, oomega-3 rasvhapped, vitamiinid B, C, E ja K ja palju muud!“

Mida teha sügavkülmas säilitatud avokaadodega?

Smuutit

Ideaalses smuutis on rohelist, puuvilju, proteiini, kasulike rasvu ja vedel baas. Avokaado lisab smuutisse just tervisele kasulikke rasvu.

Salatikastet

Enamik poeriiulitel leiduvaid salatikastmeid on täis varjatud kujul suhkruid ja säilitusaineid. See kodune salatikaste on lihtsasti valmistatav ja säilib külmkapis nädala. Lisa seda salatile, liha, kala või juurviljade juurde.

Avokaadovahtu

Kas sul on magusaisu, aga üritad hoida saledat joont? See rafineeritud suhkrust vaba magustoit viib keele alla ja on valmistatud avokaadodest.

Avokaadomuffineid

Meie karantiinijärgne lemmik on avokaadimuffin — sobib nautimiseks kaks ühes, mõnusa magustoiduna ja huvitava hommikusöögina!

Allikas: MindBodyGreen