Kauemat aega suhtes olnud paarid juba teavad, mis teist erutab ning sext’imine kulgeb nende jaoks sujuvalt. Mõnel tuleb sext’imine loomuldasa niisama ka kergemini kui teisel, kes võib tunda end alguses ehk ebamugavalt, eriti kui hirmsasti tahaks midagi üleannetut saata, aga ei oska kuidagi alustada. Või on sexting tema jaoks lihtsalt harjumatu harrastus. Ebamugavust siivutuste saatmisel võib tekitada ka ohutunne näiteks suhte alguses, kui veel ei tunta teineteist nii hästi — kuna tegemist on kirjaliku tekstiga, millest jääb märk maha, siis mine tea — äkki kasutab teine suhte hapuks minnes su sõnumeid kurjasti ära. Sellisel juhul ei maksa sexting'uga veel tegelda, vaid tuua suhtesse särtsu juurde muud moodi.

On päris loomulik, et suhte arenedes tulevad ühel hetkel mängu erootilised sõnumid. Kui üksteisele õigesti sext'ida, siis võib see pakkuda palju rõõmu ja naudingut, aga nii nagu iga piiripealse tegevusega, on ka sext'imise puhul mõistlik silmas pidada teatud reegleid, et asi püsiks rõõmu poolel ega kasvaks millekski, mida sa ei oodanud.

Ära saada erootilisi sõnumeid jokkis peaga

Kui oled selline, kellel ühest klaasist veinist saab kiiresti terve pudel, siis on parem sekssõnumeid mitte saata — mõõdutundetus alkoholi tarbimisel laieneb kiiresti mõõdutundetuseks ka üksteisele sõnumeid saates. Sa võid purjus peaga näiteks pakkuda ise või olla nõus millegagi, milleks sa pole reaalelus tegelikult valmis. Või trükid rumalusi, mis on täis trükivigu, nii et vastaspool kahtlustab juba pärast teist sõnumit, et sa pole adekvaatne. Sellest väljanihverdamine vabandusega, et “sorri, olin täis”, pole just meeldiv tegevus ja usu, et hommikul kaine peaga oma sõnumeid lugedes on sul väga piinlik. Et seda aga vältida, püüa sextimise ajal olla kaine, klaas veini julgustuseks ei tee paha, aga ilma on kõige parem — nii säilitad enda üle kontrolli.

Ära hakka erootilisi sõnumeid saates lahkama suhteprobleeme

Igas suhtes on probleeme ja nääklemisi. Kui nüüd kujutad ette, et saad mõne erootilise sõnumi saatmisega enda ja vastaspoole pinged maha ning sul on sellega põlema pandud roheline tuli suhteprobleemide lahkamiseks, siis devalveeruvad kõik eelnevalt öeldud siivutused. Küllap ei meeldiks sulle omale ka, kui saad partnerilt mõne erootilise tekstijupi ja järgmiseks manipuleeriva sõnumi selle kohta, et “täna seksiks nii et vähe ei ole, kui sa vaid nii nõme ei oleks…” Kui teil on vaja rääkida oma suhtest, siis tehke seda silmast silma ausalt rääkides.

Ära räägi erootiliste sõnumite vahetamise ajal oma eelmistest kogemustest

On ütlematagi selge, et kui hakkad rääkima sellest, mida sa oled varem kogenud ja kui hea see oli ning et sa tahaksid sealt edasi minna, siis võib see mõjuda halvasti partneri enesetundele ja sooritusele. Keegi ei soovi, et teda võrreldakse kellegi teisega või tuuakse kedagi kolmandat teievahelisse intiimsesse mängu. Keskendu oma sõnumites ainult oma partnerile ja endale.

Sext'ides liigu aeglaselt ja veendu, et te panustate sellesse mõlemad võrdselt

Ära lenda kohe laivi sõnumiga, kuidas sa teda praegu võtta tahad, vaid miilusta, liigu vaikselt lähemale. Võimalik, et ta ei saa sinuga töö tõttu parasjagu sext'ida, kuid oleks huvitatud seda pisut hiljem tegema.

Kui teise poole huvi on selge, tuleks ka siis tasakesi edasi liikuda. Ei ole tarvis ühe sõnumiga tervet oma seksfantaasiat ära rääkida, vaid ikka lause haaval, oota ka partneri reageeringut, reageeri ise tema jutule — nii sünnib ilus ja nauditav fantaasia, mis päriselus täiesti tehtav on. Sext'imisel on hea hoida aga ka piisavat tempot — nagu seksideski leiad ühise tempo — kui teine sulle 20 minuti jooksul ikka ei vasta, siis jäta asi sinnapaika. Või kui vastabki, aga vastuseks on ainult “mmmm”, ja nii pidevalt, siis võid kindel olla, et ta pole täie tähelepanuga sinu juures.

Erootiliste sõnumite juures mängib olulist rolli fantaasia ja visualiseerimine. Kui paned sõnadesse selle, kuidas miski erutunud peast välja näeb või kuidas sulle meeldib mõni tegevus, sest …, siis pane neile sõnadele ulakas rüü selga ja ütle, mis sa mõtled. Kui aga arvad, et üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna, siis — stopp! Hoidu endast alasti fotode saatmist. Sa ei tea mitte kunagi, kuidas elu läheb ja sa ei taha kohe kindlasti “kohtuda” oma alasti fotoga suvalises kohas internetis, kui teie suhe läheb lörri.

Sext'imise ajal peaksid silmas pidama, et tunneksid end pidevalt mugavalt. Erutunult, aga siiski mugavalt. Niipea kui tunned, et asi läheb sinu jaoks käest ära ja vastaspool hakkab sulle saatma asju, mille lugemine on sulle ebamugav, on okei lõpetada.

Mõnusat ja turvalist sextimist!