Tänapäeva maailmas minnakse liiga kergekäeliselt lahku, mistõttu soovitame me sul enne seda rasket otsust natukene järele mõelda.

Ehk siis, kui oled kaalunud lahkuminekut, esita endale järgnevad küsimused:

1. Kas ta on sind petnud. Üks kord või mitu korda?

Enamik inimesi on nõus sellega, et truudus on suhte vundament. Seal, kus pole truudust, pole ka usaldust. Kahjuks aga statistika näitab midagi muud, sest peamine lahkumineku põhjus on ikkagi truudusetus ja kahjuks tuleb seda ette iga päev.

Kui teiega on see juhtunud, siis mõtle, kas suudad sellest üle saada (sest kõik ei suudagi) ja seejärel, anna oma kaaslasele üks võimalus, et tõestada sulle oma armastust ja seda, et ta enam sind ei peta.

Kui ta on sind aga juba korduvalt petnud, siis ole väga ettevaatlik, sest tõenäosus, et ta sind taas petab, on suur. Kui ta on korduvalt truudust murdnud on sul võimalus leppida suhtega, kus kõik elavad vabameelselt või siis lahkuda.

2. Kas ta on sind alandanud või sulle haiget teinud?

Ükskõik, milline on olukorra konkreetne põhjus, vägivallale (verbaalsele ja füüsilisele) ei ole vabandust. Kui inimene sinuga selliselt käitub, ei austa ega armasta ta sind piisavalt ja sa võid kindel olla, et tema käitumine mitte ei parane aja jooksul, vaid muutub ainult halvemaks. Sa ei tohi taluda, et sind alandatakse, ähvardatakse, sõimatakse, vägivaldselt koheldakse või sinuga manipuleeritakse. Ükskõik, mis selle põhjuseks siis ka ei ole.

3. Kas see suhe muudab sind viimasel ajal õnnetuks ja on stressi allikaks?

Kui te olete koos juba mõnda aega, aga viimasel ajal tunned seletamatut kurbust ja arvad, et sellel on midagi pistmist teie suhtega, peaksid sa pisut järele mõtlema. Paljud inimesed ei mõtle lahkuminemise peale, eelistades jääda teise inimese kõrvale ka siis, kui see suhe neid ei rahulda, kui see neid õnnetuks teeb või kui see neis stressi tekitab.

4. Kas sa unistad kellegi teisega kohtumisest?

Kahjuks loodavad paljud suhtes olevad inimesed, et ühel ilusal päeval kohtuvad nad kellegi parema, ilusama ja toredama inimesega.

Kujutad sa ette meest, kes baaris käies teisi naisi vaatab? Või naist, kes oma mehega söömas käies vaatab, kas restoranis kedagi huvitavamat pole? Normaalses suhtes ei teki vajadust, et keegi teine tuleks uksele koputama. Kui sul on aga ikka veel sellised mõtted ja sa usud, et rohi on mujal rohelisem, siis ei saa sa kunagi õnnelikuks.

Mõtle parem, kas kuue aasta pärast sa võiksid olla õnnelik oma praeguse kaaslasega?

5. Kas su elukaaslane saab su pere ja sõpradega hästi läbi?

Loomulikult ei pea sa leidma endale kallimat, kes meeldiks 100% kõigile su lähedastele, aga ideaalne oleks, et ta ikkagi sobiks su tuttavate ja perega. Kui see nii ei ole, hakkab see teie vahel pingeid ja probleeme tekitama. Sa ei saa elada kellegagi, kes pidevalt kritiseerib su tuttavaid või kellegagi kellegaga su lähedased läbi ei saa. Milline tulevik teid ootaks?

Allikas: Kodused Lood