1. Tea, et sa võid alati oma elu muuta. Paljud inimesed, ka mina, hakkavad mööda üht rada kõndima ja arvavad, et kui nad sellele rajale pühendusid, siis nii jääbki. Ära jää sellesse mõttemustrisse kinni. Kui mingi valik (karjäär, elukoht, suhe vms) ei tundu õige, siis tea, et sa võid alati uuesti otsustada. See võib alguses ebamugav olla, aga sa saad sellega hakkama.

2. Maga piisavalt. Ära arva, et kui su keha saab hakkama kolme unetunniga, siis ta peakski sellega hakkama saama. Sel on pikaajaline mõju su meeltele ja kehale.

3. Käi oma lemmikute muusikute kontsertidel, kui nad on veel noored, koos ja/või elus.

4. Kui oled suhtes, siis pange paika oma pikaajalised eesmärgid ja olge nendega ühel meelel. Näiteks lapsed? Kuidas see teie suhtes toimiks? Abielu? Mõtle välja, millega sa suhtes ei lepi ja suhtu neisse asjadesse tõsiselt. 20-30ndates aeg lendab ja sa ei taha millestki ilma jääda.

5. Draama rikub edu. Kui kellelgi on harjumus pidavalt draamat üles keerutada, viska nad kohe oma elust välja. Keegi pole nii oluline, et võiks su endaga sinna musta auku kaasa tõmmata.

6. Söö kaks korda nii palju köögivilju kui sa juba sööd. Ma tean, et arvad, et sööd neid piisavalt, aga see pole tõsi. Ja joo vett!

7. Kui sa ei taha abielluda selle inimesega, kellega sa praegu koos oled, siis ütle seda talle. Palju parem on teha talle haiget praegu, kui hiljem kahetseda ja lahutusega kaasnevaga tegeleda. Kuula oma kõhutunnet!

8. Pane paika plaan. Vahet ei ole, mis see on ja vahet ei ole, kui see aja jooksul muutub, aga pane paika plaan.

9. Kaitse oma kuulmist!

10. Ära abiellu kellegi hullumeelsega, isegi, kui seks on väga hea.

11. Riski! Sulle meeldib keegi? Kutsu ta välja. Soovid proovida mõnda uut hobi? Tee seda.

12. Ela oma elu nii, nagu sina seda tahad, mitte nii, nagu su vanemad õigeks peavad või ühiskond ette dikteerib. Kui see pole just see, mida sina ihaldad.

13. Õpi, kuidas enda eest hoolt kanda: toituda, trenni teha, vaimset tervist hoida.

14. Ära laena raha sõpradele või perekonnaliikmetele

15. Riski ka karjäärivalikutega. Kandideeri ja tööta kõvasti nende ametipostide nimel, mis jäävad su mugavustsoonist välja. Ole julge, ole sotsiaalne ja suhtle!

16. Käi kohtingutel (sageli)

17. Kui tahad seigelda, tee seda kohe! Sa oled noor, su keha on tugev ja sul on vähe kohustusi. Mine kohe! Seda on praegu nii palju lihtsam teha kui 35aastaselt.

18. Õpi selgeks, kuidas süüa teha ja tervislikult toituda. Sa säästad nii raha ja su keha tänab sind.

19. Õpi selgeks, kuidas eelarvet pidada

20. Niisuta oma nahka või jääd varem vanaks

21. Tee trenni. Isegi, kui teed seda vaid korra nädalas. Lihtsalt tee midagigi. Venita ka, jooga on suurepärane.

22. Käi regulaarselt tervisekontrollis. Hambad, nägemine, muud tervisenäitajad, teraapia... Lihtsalt tee seda! Vähemalt korra aastas.

23. Kõik kahetsevad midagi. Sa ei saa kõike vältida. Aga võta riske, tee asju ja ära jää seisma!

Allikas: Thought Catalog