29aastane naine, kes on ühtlasi ka treeningäpi Sweat üks loojatest, vastas detailses blogipostituses trenniriideid puudutavatele küsimustele, mida talle kõige rohkem esitatakse.

Kayla sõnul tuleb trenniriideid puhastada tavalistest riietest teistmoodi, sest suurem osa trennipluuse ja -pükse on elastsed ja valmistatud niiskust hülgavast kangast.

Peale treeningu lõpetamist vahetab Itsines kohe riided ja jätab trenniriided õhu kätte kuivama, mitte ei viska neid niisketena pesukorvi.

Kui sa ei plaani riideid treeningujärgselt kohe pessu panna, soovitab treener panna need võileivakotti ja kotiga sügavkülma, sest külm temperatuur tapab riietel olevad bakterid.

Veel enne, kui paned riided pesumasinasse, haara vana hambahari, kanna sellele seepi ja puhasta niimoodi õrnalt trennipluusi kaenlaalused, et vältida deodorandiplekke. Kui on aeg trenniriided pesumasinasse panna, keera need pahupidi, et kehaga kontaktis olnud kanga pool saaks rohkem seepi ja vett tunda.

Kayla Itsines soovitab trenniriiete pesemisel vältida pesupehmendajate kasutamist, sest need võivad kahjustada kanga elastseid kiude. Selle asemel soovitab ta värske lõhna saamiseks lisada masinasse sidrunimahla või söögisoodat.

“Järgmine kord, kui oma trenniriideid pesed, kasuta poole vähem pesemisvahendit ja lisa pool tassi või tassitäis valget veiniäädikat pesumasina loputuskorda. Valge veiniäädikas eemaldab igasuguse ebameeldiva lõhna,” ütleb Kayla.

Oluline on ka jälgida, et peseksid trenniriideid pigem külmas kui soojas vees. “Pesuvahend töötab tegelikult külmas vees sama efektiivselt kui kuumas vees, nii et kaitse oma trenniriiete elastsust ja pese neid külma veega,” soovitab teener. “Osadel pesumasinatel on isegi spetsiaalne spordiriiete režiim,” tuletab ta meelde.

Kayla ise hoolitseb selle eest, et trenniriided ei satuks masinasse koos linade ja käterätikutega, sest need esemed vajavad tavaliselt soojemat temperatuuri. Küll aga peseb ta trenniriideid koos aluspesuga.

Kayla Itsines’i 6 nippi trenniriiete pesemiseks:

  1. Võta higised riided kohe pärast trenni lõpetamist seljast.
  2. Ära viska niiskeid riideid pesukorvi, vaid jäta nad näiteks tooli seljatoele või pesurestile “hingama”.
  3. Kasuta vana ja pehmet hambaharja, et eemaldada kaenlaalustelt deodorandiplekid.
  4. Ära kasuta pesupehmendajat, vaid eelista hoopis sidrunimahla või söögisoodat.
  5. Pese trenniriideid külma veega.
  6. Sa ei pea pesema trenniriideid eraldi teistest riietest.

Allikas: Daily Mail