Kiirelt uue töö leidmine

Kui oled sattunud olukorda, kus vajad kiirelt tööd, et igakuine sissetulek jätkuks, tuleb prioriteedid ümber seada. Siis pole aega hakata otsima tööd, mis vastaks su tegelikult potentsiaalile ning peab olema avatud erinevatele lahendustele ja vajadusel teha tööd, mida varem pole teinud.

Selleks soovitab Kasak olla julge ning end ise erinevatesse kohtadesse tööle pakkuda. Töökohti võib otsida erinevatest töökuulutuste portaalidest ning kuni töö pole leitud, tasub end võtta töötuna arvele. Üks nipp on tööpakkujatele helistada, et massist eristuda ning värbajale silma jääda.

Leia oma eriala

Kui pead hakkama ülikooliks eriala valima või oled hoopiski kohas, kus seni tehtud töö sind enam ei paelu ja tahad uut valdkonda, tasub enne tegutsemist korra mõelda ja end analüüsida.

Ideed, millele mõelda: mida sulle teha meeldib? Mis olid noorena need tegevused, mida võisid teha kella vaatamata? Küsi sõpradelt oma tugevuste kohta. Käi erinevatel koolitustel. Leia endale mentor ja usalda õigeid inimesi, kellega asju arutada.

Koosta korralik CV

Kasak sõnab, et tööle kandideerides on CV sinu visiitkaart, mis loob esmamulje tööandjale ning annab suure panuse sellesse, kas sind kutsutakse esimesele töövestlusele või mitte.

Ta soovitab kasutada valmisolevaid blankette internetist, kindlasti lisada CV-le pilt, lisada varasemate töökohtade juurde ka oma tööülesanded, kirjutada ausalt oma ambitsioonidest ja tuua välja põhjused, kui oled tihti töökohti vahetanud. Unustada ei tasuks ka hobisid, näiteid tehtud töödest või muid fotosid ja dokumente. Kui võimalik, lisa soovitajad ja palu neil kirjutada soovituskirjad. Ja mis kõige tähtsam, ole oma CV täitmisel aus, sest vead tulevad välja ja jätavad sinust kehva mulje.

Tööta oma enesekindlusega

Töökohale kandideerimine, motivatsioonikiri ning töövestlusel käimine vajavad tugevat enesekindlust. Mida rohkem sa ennast väärtustad ja tead oma taset, seda paremini mõjub su olek ka värbajale.

Kui enesekindlusest jääb puudu, soovitab Kasak kirjutada üles 100 asja, milles sa oled hea, et ise aru saada, kui paljudes asjades sa tegelikult osav oled. Võib ka paluda sõpradel anda enda kohta tagasisidet, mis neile sinu puhul meeldib ja mis on sinu tugevused. Oma välimuse eest hoolitsemine annab töövestlusele minnes enesekindlust juurde ning uute raamatute lugemine ja koolitustel käimine hoiab meele värskena. Kindlasti tasub ka end ümbritseda õigete inimestega, kes toeavad sinu tegemisi, innustavad ja julgustavad sind.

Valmistu ette töövestluseks

Töövestlus on sinu võimalus jääda silma, luua hea side värbamisspetsialistiga ning astuda suur samm lähemale soovitud töö saamisele.

Et olla valmis, soovitab Kasak kindlasti tutvuda ettevõtte kodulehega ning Google’ist leitava infoga. Töövestlusele minnes tasub kindlasti hoolitseda oma välimuse eest ning valida õige riietus. Ka tätoveeringuid ei tasuks eksponeerida. Kindlasti puhka end eelmisel õhtul välja ning ära hiljaks jää. Töövestlusel oodatakse küsimusi ka sinult, nii et valmista ette 3-5 küsimust näiteks otsese juhi väärtushinnangute kohta.