Mis on selles kokaraamatus erilist?

  • Raamatus on lisaks retseptidele ja üksikasjalikele õpetustele ka põnev info tervislikest toiduainetest ja sellestki, kui palju peab tänapäeval Eestis tööd tegema, et toit laual oleks. Ikka põhimõttel, et kui lastel on toiduainete ja nende kasvatamise kohta rohkem infot, siis on ka tõenäosus toitu austada suurem.

  • Retseptid on valitud Eesti toitumisteadlaste toidusoovituste alusel. Lastele püütakse meelepäraseks teha nii lihtsad kalatoidud kui ka puu- ja juurviljad. Jagatakse õpetusi toorainete valikul ja poeskäimisekski.

  • Kokaraamat õpetab toidust rõõmu tundma, säästlikult majandama ning noortepärasel viisil on lisatud ka tervisliku toitumise soovitused.

  • DVD-l aitavad tervelt kahe- ja poole tunni jooksul laste hulgas populaarsed tegelased (Eda-Ines Etti, Kristjan Jõekalda, Piret Järvis, Kallervo Karu, Liisi Koikson, Kojamees, Erki Nool, Indrek Ojari, Aleksei Turovski ja Priit Võigemast) näitlikult ja innustavalt toiduvalmistamise põnevaid radu avastada. Teadmishimulisematele lisab tarkust Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi direktor, võrratu populariseerija professor Raivo Vokk.

  • Lai pildivalik näitab, et toidumaailm on vägagi põnev. Kas teie teate, milline näeb välja tatrataim või kust tuleb manna? Üksikasjalikud joonised õpetavad nii erineva suurusega kalu puhastama kui ka kurgist sakilisi kroone lõikama. Ja miks ka mitte — jooniste abil seletatakse, kuidas kartulist liimi teha!

  • Retseptid on kooliõpetuse järjekorras. Retsepte on valikus nii vanavanaemade-aegseid kui ka supermoodsaid. Lisaks suurepärased eesti rahvustoidud, mida võib teha terve klassiõhtu jagu (näiteks silgutort ja kapakäkk). Esimese lastekokaraamatuna tutvustatakse siin ka maitseid ja looduslikke maitseaineid, õpetatakse tarvitama vähem soola ja suhkrut.

  • Raamatuga toetad heategevust. Iga müüdud raamatu pealt läheb 10 krooni teismelistele ja lastekodukasvandikest vanematele suunatud Caritase programmi “Väikesed emad” heaks. Selle raames õpivad noored emad, kuidas toime tulla iseenda ja oma lapsega, lahendada probleeme ning olla hea ema. Toetust kasutatakse ka noortele emadele tervisliku toitumise ning kokkamisoskuste õpetamiseks Caritase perekeskuses.