Esmapilgul naiivselt lihtne liigitus tundub elukauge ja ebavajalik. Kuid süvenedes, ja tõepoolest mehed kummalegi poolele iseloomulike joonte järgi ära jagades saab neid lugeda justkui avatud raamatuid. Tänapäeva moderniseeritud maailmas ei ole jõutud arengutasemele, kus mehehakatistele juba sünnitusmajast kasutamiseõpetus kaasa antaks. Seega iga teave, mis lubab piiluda meeste maailma, on asjakohane, vähemalt huumoriga suhtudes.

Nagu öeldud, on mehed kas probleemi tekitajad või lahendajad. Lahendaja on alati tegevuses: remondib, vahetab lambipirne, niidab muru ja viib su auto parandusse. Ja teeb seda kõike sisemise sunduse soovil ja ilma draamata selle juures.

Lahendaja-mees tahab ära lahendada kõik probleemid. Rääkides talle kiusakast ülemusest tärkab temas soov minna ja tollele aru pähe panna, kuigi sina tahtsid vaid veidi hinge kergendada. Iseloomulik on vankumatu soov lahendada. Sulle ei pruugi küll meeldida lahendus, kuid see on alati olemaas.

Kahjuks võtab ta lahendada võõraste probleeme ja tõenäoliselt on tal sõbrad või/ja sugulased, kes ei kõhkle mistahes olukorras telefoni haaramast. Ja karta on, et lahendaja-mees appi tõttabki. Tavaliselt on see ok, kuid mitte ajal, kui sul on teda rohkem vaja. Üsna raske on lahendaja-mehele selgitada, et kuigi miski ei ohusta su heaolu, on äärmiselt tarvilik tema kohalolu vanaema sünnipäeval, lapse jõulupeol või nädalasel poeskäigul.

Tülid, kuigi neid on harva, tekivadki asjade tähtsuse järjekorrast. Lahendaja puhul pead mõistma, et ta keskendub ainult lahendamisele, mitteprobleemsed asjad on tema jaoks alati teisejärgulised. Õnneks ei jätku lahendajal sellise ellusuhtumise juures aega ega energiat probleeme ise juurde luua. Aga asjad, mida lahendada, ei lõppe kunagi.

Lahendaja-mees on hingelt noor, ta ei süüdista oma ebaõnnes riigikorda, vanemaid või halba ilma. Hindab olukorda ja läheb sealt edasi. Ta ei vaeva end teistega võrdlemisega, ei ole kade. Lahendaja-mees on naiste seas alati väga hinnatud, sest enamasti on ta edukas või saab sellisteks, näeb hea välja ja püsib kaua noorena. Tegusus ja mõnus olek teeb temast oodatud külalise igas seltskonnas. Sellise mehe kõrval olev naine proovib alati olla kaunis, et sellega „tasuda“ mehele tema tublidus.

Probleemitekitaja on mündi teine ja mitte nii särav pool. Probleemitekitaja suudab segaduse välja meelitada ka kõige ootamatumast kohast. Ta räägib väga palju ühe või teise asja lahendamisest, kuid kunagi ei tee seda. Ülemusena mõtleb säärane mees probleeme välja ja laseb alluvatel neid lahendada. Üsna keeruline on lahendada probleemi, mis eksisteerib ainult ülemuse peas.

Tema jaoks on probleemne kõik: börsitase, päevapoliitika, töö, perekond, vanemad, sõbrad, naabrid ja loomulikult ilm. Selle kõige juures räägib ta palju ja püüab näida pädev. Iga õnnestumise räägib ta kümme korda üle, kiidab ennast (vahetpidamata) ja ei ole kunagi milleski süüdi. Probleemi lahendamise asemel otsib süüdlasi.

Tekitaja-mees otsib endale väga tugeva naise, kes teda pinnal hoiab, või tobukese, kelle kõrval ilus, tark ja osav näida. Ta oskab väga hästi hinnata naise võimekust, siiski kiirustab mees naisele kinnitama, et tal on sõbratariks mõni supermodell. Mõnikord riputab ta end lihtsalt naise kaela, kes teda kanda jaksab.

Kui ta ei ole püsisuhtes, on tema suhted lühiajalised. Suhte alguses keskendub ta raskele elule, mille on ära rikkunud kas vanemad, eelmine naine või ülemus. Tekitades sellega naises soovi õnnetukest kaitsta ja hooldada. Seejärel tuleb uute võimaluste faas, kus mees on kohe oma edu leidmas. Kahjuks edu ei tule ja süüdi on selles muidugi naine, kes on liiga tark/loll/ kole/ilus. Mõningatel juhtudel naised klammerduvad ja proovivad oma „vigu“ heastada, tavaliselt nad lähevad siiski minema ja ei suuda järgmised kaks aastat ühtegi meesolevust usaldada. Mees seevastu leiab uue kaaslase samal päeval piimapoe järjekorrast ja õhtul kuuleb uus ohver, kuidas eelmine naine (loe: kohutav nõid) võttis vaesekese raha ja eluisu.

Tekitaja-mehe saab ära tunda välimuse järgi. Ta on väga pikalt puberteetlik, näeb välja ja tegutseb vastavalt. Hilise puberteedi vahetab ta kohe hilise keskea vastu. Ta ei ole kunagi noor tore mees. Tekitaja-mees näeb kahekümneviieselt välja sama vana kui kuuekümneselt: sama kehahoiak, sama soeng, sama riietumisstiil ja mõtleb ka elust samamoodi.

Negatiivsetest omadustest on tekitaja-mees tihti argpükslik ja kade. Tal esineb „ise ei söö ja teistele ka ei anna“ sündroom. Ta on kitsi panustama suhtesse, töösse või oma koju, kuid nõuab tasu ja austust iga pisemagi liigutuse eest. Ta peab ennast väga moraalseks ja võtab endale õiguse hinnata kõigi teiste moraalitust. Ta arvab, et maailm on talle võlgu ja ta on oma olemasolu ja vanusega austuse ära teeninud.

Tavaolukorras ei vaheta mehed pooli, siiski saab kasvueas palju ära teha kasvatuse ja õigete rollimudelitega. Kui Sinu mees ei vasta siiski kummalegi kirjeldusele, peab ta ennast hinges lahendajaks. Nad kõik peavad, mõned lihtsalt ei ole seda.