marika, 04.12.2009 13:25
Kuulsin kuskil saates, et inimesed teevad kõhulihase harjutusi valesti.
Et tehakse niimooodi, et treenitakse lihast väljapoole. Aga peaks hoopis sissepoole treenima, et siis saab lameda kõhu.
Aga kuidas siis tuleb istesse tõuse õigesti teha??
Aitäh

Lame kõht on ikka eelkõige õige ja korraliku toitumise taga. Tähtis on ka teha mitmekülgset treeningut ja seda ka kõhulihastele. Õige istessetõus-lama selili, kõverda põlved, käed vii kukla taha ja jälgi, et küünarnukid oleksid kõrva ääres, mitte vastu pead. Pilk vii ülesse ja rusikas peab mahtuma lõua all. Õlad ja abaluud tõsta maast lahti. Täitsa ülesse ei olegi vaja tõusta! Pingutades hinga välja (kui tuled ülesse) ja alla tulles hinga sisse!

Leena, 04.12.2009 19:04
Kas venitusarmid võivad tekkida kaalu langemise tagajärjel? Olen kaalu jalginud nüüd juba mitu nädalat ning langenud on paar kilo, ent kõhule on tekkinud koledad venitusarmid, tegemist umbes kuu ajaga.
Venitusarmid võivad tekkida jah, nii kaalu tõusul kui ka langusel. Usun, et kosmeetik oskab selle kohta kõige paremat nõu anda, nende leevendamiseks!

anita, 04.12.2009 21:35
kas see on väga vale toitumine, kui ma hommikul ei söö eriti ja siis päevläbi ei söö. ja siis alles umbes kolme ajal esimest korda? kas see on halb? kas sellise toitumisega ei saa kaalust alla?
Jah, võiks ju arvata, et kui ma söön ainult 1x päevas, siis peaks kaal langema. Et ainevahetus oleks kiirem, on vaja kindlasti süüa mitu korda päevas-3 suuremat söömist ja 2 vahepala, ikka selleks, et kordagi kõht päris tühjaks ei läheks ja ei tekiks ülesöömist. Hommikusöök on kõige tähtsam ja võib alati olla ka suurema kogusega. Rohkem toidukordi ja väiksemad kogused!

Olen 15 a. 168 cm pikk ja kaalun 46 kilo. Enesetunne on normaalne, aga sooviksin võtta kaalus juurde. Söön normaalselt, aga mitte mitte midagi ei tule juurde, mida teha?
Soovitan Sul mitte väga muretseda, kuna sa oled veel noor ja kasvueas, seega ei maksa veel tõsiselt muretseda, kuna keha veel areneb. Naudi elu, söö julgelt kõike (aga ikka jälgi, et toit oleks mitmekülgne ja tervislik) liigu palju!

Maarja, 07.12.2009 18:44
Tere,
Mina olen 19 aastane neiu. Mul on probleemid rühiga. Mul on suured rinnad ja tänu sellele on minu õlad koormuse pärast pisut längus. Tahaksin teada kuidas treenida ülaseljalihaseid, et õlad rohkem sirgu saada. Üritan küll hoida ennast võimalikult sirgelt, aga kui ennast unustan, siis olen jälle alguses tagasi. Kas siis oleks võimalik seda viga parandada, kui treenida ülaseljalihaseid ja millised harjutused aitaksid?
Ette tänades.

Kui sul võimalust, soovitan sul minna spordiklubisse ja alustada treeningutega, et kõigepealt kogu keha treenida. Seljale on head pilates, bodybalance treening ja muidugi ka teised erinevad treeningud. Seljaharjutusi proovi pigem vaadata kuskilt ajakirjast, kus oleks kindlasti ka pilt juures, seljaharjutustel on alati väga tähtis tehnika ja sooritus, muidu võib endale hoopis liiga teha.

Margus, 09.12.2009 15:24
Kuidas kõige kiiremini õllekõhust vabaneda?
Väga lihtne: õige toitumine ja piisav treening! Vaadake ka eelmisi küsimuste-vastuste rubriiki.

Monika, 05.12.2009 08:55
käin kõndimas juba pikemat aega umbes 10km päevas vahest ka 14km ja nüüd järsku vasak jalg umbes 2 km pealt kisub krampi ja tunnen kohe ,et ei suuda kõndida jalg kangestub just sääremarja ja pindluujuurest ja natukene annab tunda ka ülevaltpoolt põlve ,huvitav millest see võib olla?mida saaksin teha, et see valu jalas kaoks ja saaksin jälle normaalselt kõndimas käija?
Läbi interneti soovitan siiski arsti poole pöörduda, kes oskab täpsemalt selgitada välja, miks see nii on! Loodan, et kõik saab korda!

Viki, 09.12.2009 19:07
Tere
Tunneksin huvi igasuguste toidulisandite (kretiin, valk jms) kasutamist sportimisel. Kas nende tarvitamine on ikka nii ohutu, nagu seda reklaamitakse? Kui palju nad positiivset mõju annavad ja kui kaua see kestab peale seda, kui lõpetatakse nende tarvitamine. Kas selliste lisandite tarvitamine on ka tõhus, kus reklaamitakse, et aitab leevendada valu, taastada lihast peale traumat jms.

Eks nendega on jah nii ja naa! Väga teadlikult tuleks tarbida ja konsulteerima spetsialistidega, jõusaalitreeneritega, kellel on kogemusi rohkem selles valdkonnas. Reklaami peale väga osta ei tasuks. Apteegis müüdavate toidulisandite puhul saab kindlasti infot proviisorilt.

Vaevab vist see kõige tavalisem naiste küsimus. Kuidas saada lamedamat kõhtu ja keskosa üldiselt? Millised kodused harjutused aitaks sellele kaasa? Hetkel 174cm/69kg ja langetan kaalu.
Trenniks kepikõnd ja crosstrainer, spordiklubiga veel liituda ei plaani. Suured tänud ette :)

Kuna te treenite juba, siis KINDLASTI toitumine korda. See ongi lameda kõhu saladus. Regulaarne väiksemate kogustega. Treening on teil tubli!

Marta, 10.12.2009 13:33
Tere
Kuidas saaks tõhusalt treenida rinnalihaseid?

Kodustes tingimustes ilma raskusteta kätekõverdused. Kui hantlid siis saab teha selili harjutusi- selg vastu põrandat, hantlid käes ja küünarnukid kõverdatud- hantlid laesuunas kokku ja alla tagasi. Rinnalt surumine kangiga, kui võimalus.

inge, 10.12.2009 14:01
Tere! sooviksin küsida, et kui kõnnin iga päev 8km siis millele kõndimine kõigerohkem mõjub, kas ainult jalgadele?
Kõndimine mõjub suuremalt osalt alakehale (tuhar, reied, sääred), aga kui lisada kätetöö juurde või lausa teha kepikõndi, siis kindlasti saab ka ülakeha väga tõhusa koormuse.

Den, 10.12.2009 14:19
Tere!
Kuidas saaksin vabaneda tselluliidist kõige kiiremini? Mul on tekkinud seda tuharapiirkonda ja reie sisemistele külgedele. Ma olen normaalkaalus, tegelesin varem väga aktiivselt treeningutega, aga seoses ülikooliga pole lihtsalt aega jäänud treenimiseks. Mida peaksin ette võtma? Kui ma saaks kas või 1 kord nädalas jõusaali minna, kas see aitaks, või poleks sel tulemust? Mis on Teie arvamus?
Aitäh!

Tselluliit on probleemiks ka väga heas vormis inimestele. Selle vastu saate abi juba kosmeetikutelt, kes soovitavad teile kas vahendeid või abi ka palju toitumisel, mis tuleks korda saada. Jõutreening saab siin kindlasti suures osas kaasa aidata, et parandada tegevust ja aidata kaasa koos toitumise ja ka kreemide jne tulemusele.

Iga nädala kokkuvõtted on loetavad rubriigis “Küsi treenerilt”.
include "/www/htdocs/woman/includes/projects/kaalust_alla/kaulik.inc"; ?>
Rubriigi eelmised küsimused-vastused leiad siit, muuhulgas saad teada, kuidas tagumikku trimmi saada, millist trenni valida, kuidas püsivat kaalu saavutada, kuidas oma keha naiselikumaks vormida ja palju muud.