Niisiis, mis on kodusisustuses sel aastal moes. Või õigemini, millised trendid erinevate sisustusveebide hinnangul 2010. aastal kodukujunduses valitsevad.
Märksõnad on julgus, värvid, vana ja uus, ehedus ja looduslähedus. Tegelikult on moes endiselt kõik, erinevad stiilid ja värvid, peaasi, et ruum selles elava inimese loomust kajastab.

Siiski, miski on edaspidi keelatud ja täiesti, täiesti out – surnud loomad, ehk siis ehtsad loomanahad kamina ees ja põdra-kitsesarved seintel (muide, karusnahk on kohatu ka peas ja seljas).

Värvid
Purpurpunane on tänavuse aasta värv number üks. Hall on samuti endiselt in, just kõrvu purpuriga. Lisaks sobib hall hästi kokku kollasega. Asjatundjad kiidavad ja pakuvad ka mati ja särava halli omavahelist kombinatsiooni. Lahedat ilmet tõotab ka halli ja sinakasrohelise või rahutu elavhõbedane hall.

Põrand
Kui juba on soov põrand vaibaga katta, siis soovitavad disainerid sooje kergeid rüiuvaipu. Ja kui juba, siis kohe mitu tükki ülestikku! Väiksemat sorti ning kindlasti mustrilisi ja teineteist täiendavate värvidega. Näiteks kitsam triibuline suurema ja geomeetrilise mustriga vaiba peale. Vaibad võivad olla ka ühtviisi triibulised, kuid erinevates värvitoonides. Lipp-lipi peal, vaip-vaiba peal stiil sobib kenasti ka seinast seina vaipkattega põrandat soojendama.Vaata GALERIID

Ehedus
Mida naturaalsem, seda parem. Naturaalne puit, metall jms. Isegi klaasirõngad laual ja natuke roostet siin-seal on lubatud. Need „kohutavad“ vead näitavad ju, et selles kodus elatakse, et neil asjadel on oma lugu rääkida.

Käsitöö
Eesti kodudes on alati olnud käsitsi tehtud asju, olgu selleks siis tikitud diivanipadi, heegeldatud linik, savist mätsitud vaas või siis kadakapuidust õlletoober. Seega on iga Eesti kodu praegu igati trendikas, sest kästitöö on moes ja seda nii mööblina kui ka kõikvõimalike pisikeste vidinatena, mis meie kodus on koha leidnud.

Materjalid
Siingi on ehe loodus moes, endiselt. Alates siis puidust või bambusest voodipeatsis kuni kootud põrandapatjade, pudelist küünlahoidjate ja punutud vitskorvideni. Viimaseid ei peideta enam kappi, neid näidatakse uhkusega nii köögis kui ka elutoas (näiteks on neis väga mugav hoida DVD-sid, ajakirju, lauamänge jms).

Suveniirid
Neil, kes reisida armastavad, on kodu nagunii täis erinevatest maadest kaasa toodud meeneid. Neist enamik on küll masstoodang, tehtud just turisti jaoks ja nende väärtus on täpselt nii suur, kui seda on omaniku reisimälestus. Ja just see vääribki uhkusega näitamist.

Segasumma suvila
Juba pikemat aega on kodusisustuses lubatud ja oodatud erinevate stiilide virvarr. Kõik, mis on kättesaadav, mis meeldib ning mis on mõnus. Südamerahuga võib moodsa luksusliku standardmööbli kõrvale tuppa tuua ennesõjaaegse raske puhveti või 70-ndate polüesterriiuli. Kui see teile meeldib. Sama lugu on kangastega, kõrvuti võib ühes ruumis ilutseda näiteks trükitud pildiga moodne tugitool ja klassikalise kattega soliidne sohva.

Tapeeditud laed
See kõlab ehk pööraselt, aga sisustusspetsialistid leiavad, et üks aasta 2010 kuumim uuendus on tapeet laes! Seejuures läheb lakke nii taevasina kujutav, tavaline triibuline kui ka peene ornamendiga tapeet. Siin tuleks siiski hoiduda seinte ja lae katmist ühe ja sama tapeediga — lõpptulemuseks saame sel juhul karbi. Ja kes meist tahaks krabis elada. Vaata GALERIID

Allikad: Home and Garden, Inventorspot, pointclickhome.com