80-ndate võidukäik on selleks korraks jälle läbi. Kadunud on ka minimalism ja liigselt üleslöödud välimus. Kõige moodsam on olla
malbe, romantiline, ehe ja puhas looduslaps, kes linnakärast pole midagi isegi kuulnud.
Moes on avarad lõiked ja teksa (kottidest särkideni).

VÄRVITOONID: valge, viljapõllubeež, tuvihall, kahvaturoosa, piparmündikreem jt. Väga oluline moevärv on sinine oma erinevates varjundites. Vaheldust lisab reisihõnguline idamaade ja safari suund, milles annavad aktsenti kirkamad toonid ja üllatavad mustrisegud — mida rohkem erinevaid mustreid koos, seda toredam.

MATERJALID ja DETAILID: siid, läiked, läbipaistvus, drapeeringud, volangid ja õrn kihilisus. Palju aluspesu meenutavaid detaile.
Suur trend on ka augumustrid, mille alla mahub kõik hõredatest kudumitest ja pitsidest kuni väljalõigeteni kleitide sees.
Sobiv koosolus on näiteks: lühikesed püksid koos õrna pluusiga või volangidega üle külvatud teksa.

FOOKUSES PUUSAD: laiade õlakute asemel võib näha voltidega värvleid. Loomulik laiem puus on nüüd kindlasti eeliseks.

<em>Foto: Meeli Küttim</em>

LÜHIKE PÜKS JA KOMBINESOON

Kleitide ja seelikute kõrval soovitab mood naistel ka pükse kanda ning just lühikesed püksid on hooaja põhiline hitt! Moes on asjaliku lõikega, suhteliselt kitsad põlveni ulatuvad püksid, kuid on ka lühendatud viigipükse, puhvpükse, jalgratturipükse, tibatillukesi hot-pantse ja kindlasti hakkavad silma 90ndate suured lemmikud — bermuudad.
Intrigeeriv moeasi on ka kombinesoon, mida leidub nii pika kui lühikese sääreosaga.

AKSESSUAARID

Märksõnadeks on mugavus ja heledad toonid.
Kontsad on madalamad kui varem, ja kohati suisa olematud. Moes on puukotad, baleriinikingad ja etnohõngulised sandaalid.
Kandekotid on pastelsed, naiselikud ja liigsete kaunistusteta. Rõivakomplektile saab seikluslikkust lisada näiteks rihmadega märsi, seljakoti või hoopis 90ndate stiilis puusakotiga.

MEESTEMOOD

Vormilt palju pehmem kui varem — riided laotakse vaba käega kihiti selga ja keegi ei muretse enam selle pärast, kas ta näeb ikka piisavalt edukas välja.
Popid on vaba lõikega üleriided: puuvillased pintsakud, merehõngulised kudumid ja sportlikud joped.

Allikas: Kaubamaja