Kui testilehekülg annab kasutajale positiivse vastuse s.t. testijal on tõesti mõni enimlevinud suguhaigustest, siis tuleb kindlasti ja koheselt arsti poole pöörduda.

Naistearsti ja Eesti Seksuaaltervise Liidu juhatuse esinaise Mairi Kahahinnangul on hea, kui testimiseks on rohkem ja erinevaid võimalusi: "Kui arsti poole pöördumine on takistatud või soovitakse arsti juurdeminna juba kindlate testitulemustega, siis on see hea koht, kustalustada."

Tänaseks on testikodus.ee teenust kasutanud juba poolsada inimest, neist enamik on mehed.

"Heameel on näha, et uudset testimise võimalust eelistavad just mehed, kes erinevatel põhjustel kalduvad arstikülastust kõige sagedamini edasi lükkama. Testitulemustega koos edastame alati ka soovituse minna arsti juurde ning loodetavasti on kindlate tulemustega seda juba lihtsam teha," sõnas Kai Jõers, Quattromed HTI Laborid arendusjuht: "Eesti on Euroopas Rootsi ja Suurbritannia järel kolmas riik, kus sarnane süsteem on kasutusele võetud. Peagi avame Eestis ka venekeelse veebilehe ning tulevikus on kavas laieneda teistesse naaberriikidesse."

Veebilehel www.testikodus.ee saab tellida proovivõtmise komplekti koos täpsete juhistega.

Testiga on võimalik kontrollida end herpesviiruse, klamüdioosi, gonorröa ehk tripperi, mükoplasma ning trihhomonoosi suhtes. Testimiseks võtab patsient vastavalt juhendile endalt proovi, saadab selle laborisse ning saab laborilt vastuse kaks päeva pärast proovide laekumist.

Vastused saab teada koodnime alusel veebikeskkonda turvaliselt sisse logides.

Ühe testi hind on 202 krooni, hind vastab Haigekassa poolt kehtestatud piirmäärale. Proove analüüsib ning vastuse annab tunnustatud diagnostikalabor Quattromed HTI.

Quattromed HTI Laborid OÜ viib läbi proovide analüüsi PCR meetodil, mille abil tehakse proovis kindlaks uuritavale haigusetekitajale omane pärilikkuseaine, DNA. DNA-põhine testimine on tavapärane ja usaldusväärne meetod haigustekitajate tuvastamiseks, samuti ei hävine DNA transpordi käigus.

Quattromed HTI Laborid OÜ on Eesti suurim erakapitalil põhinev meditsiinidiagnostika pakkuja, kellel on 10 aastat kogemust PCR metoodikaga suguhaiguste testimise vallas. Laboratoorium juhindub oma tegevuses ISO 15189 “Meditsiinilaborid — Kvaliteedi ja kompetentsi erinõuded” standardist. Kodulehe testikodus.ee kaudu pakutavad metoodikad on akrediteeritud vastava standardi suhtes.