Värsked vanemad on tõenäoliselt juba paraja hunniku beebikraami kokku ostnud ja riiulile vedelema jäävat nipsasjakest ei tahaks samuti kinkida. “Kinkida tasuks ikka midagi praktilist või midagi, millel on natuke sügavam tähendus või funktsioon,” soovitab ka Mothercare’i Baltikumi turundusjuht ja juhatuse liige Ines Karu. Näiteks toob ta käejälje jäljendi, esimese rahakassa, kinkekaardi, voodikarusselli ja beebiraamatu. 

Aga kuidas pääseda kohmetust tekitavast tänunaeratusest, kui beebile tuuakse juba kolmas täpselt samasugune kapuutsiga saunalina või kes teab mitmes lutikomplekt? Kuuvanuse Kaarli ema Mari
Aga miks mitte hoopis mähkmetort?
Üks originaalsemaid katsikukinke on mähkmetort. Neid valmistav Hele Piirimees ütleb, et selles tordis on ühendatud nunnufaktor ja praktilisus ja iial ei teki kõhklust, kas see ka kasutust leiab — on ju mähkmed kallid ja hea, kui seda kulu vähendatakse.

Väikseim tort koosneb kümnest ja suurim mitmesajast mähkmest. Kui soovi on, siis kaunistab Hele tordid roosideks keeratud body’dega, pulgakommiks keeratud rätikutega, mänguasjadega jms! Enimtellitud tordid maksavad 200-600 krooni, suuremale seltskonnale kambapeale kinkimiseks sobivad tordid võivad maksta ka 1500 krooni. Torte saab tellida kohale üle Eesti. Küsi lisa
hele@killu.eu
või 523 1126; vaata
.
Meidla soovitab kasutada võimalust anda mõnda kindlasse poodi kingituste nimekiri, et katsikulised saaksid sealt kena ja pererahvale ka vajaliku asja valida. See pole ebaviisakas, vaid levinud ja hea komme. 

Ines pakub, et umbes 500 krooni paari peale on katsikukingiks mõistlik summa. Mari arvates aga pole tähtis, kui palju raha on kingi peale kulutatud, samamoodi ei pea ta oluliseks, et kingitus oleks mingi sügavama taustaga või erilise tähendusega. Isegi iluvidinate vastu poletemal, muidu üsna praktilisel inimesel, beebiasjade puhul midagi. “Lasteasjad on ju nii nunnud!” 

Kui jutt juba selle peale läks, siis kaisukarust nunnumat kinki on raske leida. Eriti veel kui lelu käpakestele on ka lapse nimi ja sünnikuupäev tikitud. Just seda teenust pakubki Haldjapere.
Haldjapere eestvedajad Kristi Terep ja Mariliis Tähepõld olid juba mõnda aega ainult riietele tikkinud, kui tekkis idee hakata nimesid ja muid tähtsaid andmeid ka mänguloomadele tikkima. Kuigi neil on kohapeal väga hea valik loomi, kes vapralt enda peale sõnumeid nõeluda lasevad, võib nende kätte usaldada ka oma mänguasja (see peab vastama teatud nõuetele, mida vaata veebilehelt www.haldjapere.ee). Karu, lammas või koer, hinnavahemikus 249-429 krooni, pannakse tellija poole teele kolm päeva pärast tellimuse esitamist. 

Kui aga kuidagi ei suuda välja mõelda, millega beebit ja vanemaid üllatada, siis vii neile kinkekaart — see kulub alati ära, kinnitavad nii Ines kui Mari. 

Kui Mari pere üsna kopsaka väärtusega beebipoe kinkekaardi sai, olid nad esiotsa üsna nõutud, sest kõik vajalik tundus olemas olevat. “Aga lõpuks sai see ikka ära lunastatud ja vajalikke asju hangitud,” tõdeb Mari. 

Väga hea, aga Eestis veel mitte nii levinud kink on avada lapsele n-ö tulevikufond, kuhu esimesed ülekanded tehakse katsikuks ja edaspidi juba igal sünnipäeval. 

Swedbanki arveldus- ja investeerimistoodete osakonna juhataja Ede Raagmets ütleb, et taolise lepingu sõlmimiseks on vaja, et 18-50aastane lähedane teab lapse isikukoodi. Ülekandeid võivad lapse fondi teha kõik, kel olemas lepingu viitenumber. 

Raha saab laps sõltuvalt lepingusõlmija valikust kätte kas 18- või 21aastaselt ja võib siis sellega teha, mida hing vaid ihkab.

Raagmets soovitab sellised arved võimalike tüliõunte ennetamiseks jätta pigem vanavanemate kui sõprade sõlmida. “Nii välditakse võimalikke probleeme, mis võivad tekkida seoses fondi raha kasutamisega,” märgib ta.