Samasugust nime — I’m Suzi&I’m a Chocoholic — kannab ka üks lakkidest OPI 2010. aasta sügis-talvises, Šveitsist inspireeritud sarjas Swiss Collection by OPI.

Lisaks šokolaadile on Suzi enda sõnul sõltuvuses värvidest. “Minult küsitakse tihti, kuidas ma loon OPI-le värve,” rääkis Suzi. “Ja ma vastan alati, et nimekiri asjadest, mis mind inspireerivad, on väga pikk, ja et alati võib mind üllatada miski, mis on täiesti uus! Inspiratsiooni annab mulle kõik moest toiduni, sisekujundusest kangasteni, loodusest tehnoloogiani, klassikaliselt muusikast Lady Gagani… Minu jaoks on elu visuaalne eksperiment, millest ma panen killukese igasse oma loodud värvitooni.”

Šveitsi kollektsiooni luues ammutas Suzi inspiratsiooni eelkõige selle maa majesteetlikust loodusest, lumiste tippudega mägedest, päikesevalgusest, aga ka tänavustest sügis-talvistest moekollektsioonidest ning muidugi… šokolaadist.

Olete öelnud, et peate end värvisõltlaseks. Milles see väljendub?

Ma armastan värve ja olen täiesti veendunud, et värvid võivad muuta meid õnnelikumaks. Värvid mõjutavad meie tuju ja tujud omakorda värvieelistusi… Teadlased on kindlaks teinud, et nii nagu šokolaad, stimuleerib ka oma lemmikärvi nägemine õnnehormoonide tootmist! Seega on minu nõuanne stressivabaks eluks ja õnnelikuks väljanägemiseks järgmine — ümbritse end iga päev oma lemmikvärvidega ning maali oma sõrme- ja varbaküüned rõõmsaks!

Ma ei ole kunagi õppinud moodi ega disaini, aga armastan mõlemat väga ja arvan, et mul on hea värvitunnetus. Usun end teadvat, millised värvid inimestele meeldivad, ja testin kõiki oma lakkide värvitoone enda ema ja tütre peal, kes kuuluvad totaalselt erinevatesse vanuserühmadesse. Üks mu hea sõber ütles kunagi, et tema meelest peitubki mu edu saladus selles, et ma oskan “puudutada” eri vanuses ja erineva elustiiliga inimesi. Et OPI suudab pakkuda sobivaid ja üllatavaid toone absoluutselt kõigile naistele.

Mis värvi oli teie kõige esimene küünelakk?

Esimene, mida ise kasutasin, oli ilmselt midagi punast, sest ma olen alati seda värvi armastanud. Punane seostub mulle glamuuri ja Hollywoodiga. Ka esimene küünelakk, mille ise 21 aastat tagasi disainisin, oli klassikaline punane.

Teil on olnud võrratu karjäär. Mis on see “salarelv”, mis aitab sillutada teed edule?

Kirg, kirg, kirg! Kirg elu vastu ja loomulikult kirg selle vastu, mida sa teed. Ükskõik, kas töötad supermarketis või moemajas — seda, mida teed, tuleb teha südame ja tahtega. Samuti tulevad kasuks tugev tööeetika ja kindlasti peab tänapäevase elutempo juures olema väga organiseeritud. Sest aeg on nii piiratud ja seda on alati vähe. Ja sa pead olema ümbritsetud heade inimestega. Mina olen väga uhke oma tiimi üle. Jah, värvid ja lakid disainin ma kõik ise, sest armastan seda oma töös üle kõige, ka värvide osas pean nõu ainult iseendaga (naerab), aga ülejäänus usaldan oma tiimi.

Samas pole te mitte ainult nutikas ärinaine, vaid ka ema ja abikaasa…

Jaa, ma armastan oma tööd väga, aga mu tõeline kirg on minu teismelised lapsed, poeg ja tütar! Nad inspireerivad mind iga päev, et teeksin oma tööd paremini.

Kui me eelmisel suvel kohtusime, rääkisite, et teie tütar tuleb suveks firmasse tööle. Kuidas tal läks?

Väga hästi, aga ta virises kogu aeg, et ema maksab talle miinimumpalka. (Naerab.) Et ta saab firmas kõige vähem raha. Aga ta on tubli ja läheb järgmisel aastal ülikooli.

Kas olete karm ülemus?

Kas ma olen karm ülemus? (Naerab.) Jah. Ma olen väga helde — vähemalt arvan nii –, aga ma olen ka karm. Ma tahan, et inimesed teeksid tööd ja oleksid edukad. Ma armastan edu. Ja ma hindan kõrgelt inimesi, kes teevad kõvasti tööd. Ma ise alustasin nullist ja olen jõudnud üsna kaugele, seepärast meeldivad mulle inimesed, kes on ennast ise üles töötanud ja nõus edu nimel vaeva nägema.

Olete öelnud, et teie arvates on küünelakk osa moest…

Minu jaoks on küünelakk alati olnud mitte lihtsalt lakk, vaid moeaksessuaar, ja eriti majanduslikult rasketel aegadel on see tõeliselt kättesaadav luksus. Kui sul pole piisavalt raha, et osta uus kleit või kaelaehe, siis trendikat värvi küünelakki saab endale igaüks lubada. See on aksessuaar, nagu kingad või kotid. Ja olgu head või halvad ajad, värvid teevad meid ikka rõõmsaks. Ning olgem ausad — küünelakk on väheseid asju, millest rääkides saab kasutada ühes lauses sõnu “mood”, “luksus” ja “soodne”.

Kes on teie lemmikdisainerid?

Ma imetlen Miuccia Pradat ja seda, mida ta on moe alal korda saatnud. Samuti Karl Lagerfeldi — ta on geenius! Mees, kes suudab teha suurepäraseid kollektsioone nii H&M-ile kui ka Chanelile… ma leian, et see on täiesti võrratu!

Olete teinud koostööd Hollywoodi filmistuudiotega, filmidega “Alice Imedemaal” ja “Shrek 3” ehk siis loonud nende linateoste teemalised kollektsioonid. On teil plaanis teha tulevikus koostööd mõne moemajaga?

Tahaksin seda väga, aga tõsi on, et paljud moemajad on seotud meigifirmadega ja/või on neil juba endal meigisari olemas. Me oleme proovinud, aga see on väga keeruline… ent me jätkame proovimist!
Aga rääkides filmidest — aasta lõpus toome koostöös Sony Pictures’iga välja filmi “Burlesque” teemalise kollektsiooni, mis saab olema tõeliselt ekstravagantne ning glämm!

Kas käite ka moenädalatel sõusid vaatamas?

Jaa, New Yorgi moenädalal käin küll ja see on mu meelest tohutult lõbus! Eelmisel aastal osalesime seal ka OPI-ga — Marc Jacobsi, Marc by Marc Jacobsi ja Rebecca Taylori sõul.

Kuidas te suhtute ülipikkadesse nn maalingutega küüntesse?

Minu meelest kuuluvad need rohkem lavale ja sõudesse . Neid võib ju olla huvitav vaadata, aga igapäevaelus ei pea ma neid kuigi maitsekaks. Ja on elukutseid, mille esindajad ei peaks neid kindlasti kandma, eriti teenindav personal. Ameerikas on näiteks haiglas ja toiduga kokku puutuvates ametites töötajatel seesuguste kulliküünte kandmine keelatud.

Kaua jätkub tumedate küünelakkide võidukäik?

Mustad, tumesinised, -rohelised jms küünelakid on olnud areenil juba viimased viis aastat ja saanud selle aja jooksul klassikaks. Mis teeb mulle isiklikult heameelt, sest ma jumaldan tumerohelist küünelakki! Minu meelest mõjuvad tumedad toonid küüntel elegantselt, nii et väidan täiesti kindlalt, et need lakid on tulnud selleks, et jääda. Aga siingi tuleb meeles pidada, et tume värv on kaunis ainult lühikestel küüntel. Pikkade puhul muutub tulemus labaseks ja liiga vambilikuks. Üldse sobivad lühikestele küüntele absoluutselt kõik värvid — heledast tumedani ja kõik see, mis jääb sinna vahepeale, ja neoon ja pärlmutter… Kes soovib pikki küüsi, võiks eelistada heledaid tooni

Aga prantsuse maniküür?

Prantsuse maniküür on täiesti aegumatu klassika, kena ja puha, aga kui ma nüüd täiesti ausalt ütlen, siis ka hirmus igav. (Naerab.) Ehk siis prantsuse maniküür pole iial minu valik, kui on võimalus kasutada nii paljusid värve. Aga osa inimeste jaoks on ta kindlasti täiesti asendamatu ja igavene ja see on täiesti okei.

Šokohoolikuna oskate kindlasti öelda, milline on maailma parim šokolaad.

Mu kõige suurem lemmik on Teuscher, aga ka Godiva pole halb. Ma ei usu, et maailmas on olemas halba šokolaadi! Üldiselt armastan ma tumedat šokolaadi, seda enam, et see pidi ju ka väga tervislik olema…