Kuidas kingid lasteni jõuavad?

SEB Heategevusfondi ja Delfi koostöös korraldatud jõulusoovide puu projekti raames kogume annetusi, et kõigil Eesti asenduskodudes viibivatel lastel oleks võimalik leida jõuluvana kotist omanimeline kingitus. Iga lapse soov on isiklik ja kõikide laste kingitused komplekteeritakse individuaalselt: kõik nukud ja autod, mis pakkidesse lähevad, on erinevad. Heade toetajate annetust kasutatakse vaid kingipakkide soetamiseks. Pakendamise teenuse ja materjalide eest tasuma ei pea, sest projekti toetavad Selveri kontoritöötajad, kes vabatahtlikena selekteerivad ja pakendavad enam kui 1000 jõulupakki. Kingituste logistika ja transpordiga seotud kulutuste eest tasub SEB Heategevusfond.

Kingitused ostame hanke korras ning parimat hinda ja kvaliteeti aluseks võttes. Heategevusliku projektiga on kaasa tulnud erinevad elektroonikafirmad, mänguasjade maaletoojad, maiustuste tootjad jt, et leida tooted, mida lapsed on soovinud ning nendega koostöös on ka kujunenud hinnad. Väiksematesse kingipakkidesse pannakse soovikingitusele lisaks ka maiustusi, väiksemaid üllatusi vastavalt lapse eale jm, et jõuluõhtul ootaks last ees tõeline jõulupakk.

Kuidas kujuneb puul oleva kingi hind?

Laste soovid oleme jõulusoovide puule koondanud koostöös asenduskodu kasvatajate ja juhatajatega, kes kogusid kokku laste unistused ja saatsid need jõuluvana poole teele. Nii nagu on erinevad laste soovid, on seda ka annetajate võimalused ning loodan, et üheskoos saame kõigi laste unistused teoks teha. Puul olevad hinnad on keskmised ning jõuluvana kotti jõuavad nii 8- kui ka 12-eurose hinnaga nukud, oluline on nende vahendite eest kõikide laste soovid täita. Mõned soovid jõulupuul on väga väikesed ja mõned päris suured - on lapsi, kes igatsevad pehmet kaisulooma või kirjusid käpikuid, teised aga unistavad oma isiklikust mobiilist. Suuremate soovide täitmiseks teeme üleskutse kokku koguda sõbrad, kes soovivad aidata, ja nii võivad ka kopsakamad kingisoovid teoks saada.

Eesti on piisavalt väike ning me suudame personaalselt suhelda iga abivajajaga ja kinkida annetajate abiga lapsele täpselt seda, mida on vaja. Üldine heaolu on asenduskodudes ju tagatud - puudus on isiklikust tähelepanust ja seda eesmärki meie kampaania täita soovibki. Tavaperes kasvava lapse suuremat unistust täites saavad vanemad ja vanavanemad koos kingituse teha. Meie asendus- ja turvakodudes peatuvatel lastel kahjuks enamjaolt selline peretugi ja kallid lähisugulased puuduvad ning annetaja toetus on talle ainus võimalus unistuse täitumiseks. Jõuluvana saab olla natukene toeks, tuues meile tuttavat jõulurõõmu ja maisemate soovide täitumist ka nendele lastele, kelle koduks on sel jõulukuul laste turva- või asenduskodu (lastekodu).

Peremajade soovide hulgas on nii võileivagrill, tolmuimeja kui ka pehme sohva istumiseks, aga ka näiteks kaksikute käru, et nad saaksid ühel ajal värsket õhku hingata. Kingitused peavad olema kvaliteetsed, sest nende kasutustihedus on palju suurem kui tavapere kodumasinatel ning on oluline, et näiteks peremaja kasutuses olevat köögikombaini saaks kasutada ka järgmise ja ülejärgmise aasta jõuluroogade valmistamisel.

Miks ei saa ise osta kinki?

SEB Heategevusfond korraldab jõulupuu projekti kolmandat aastat järjest. Kahel varasemal korral oleme riputanud jõulupuule ligi 200 turvakodudes peatuva lapse unistused. Neid soove aitasid täita SEB töötajad ning nende head sõbrad ja tuttavad, soetades kingid vastavalt lapse soovile. Hästi soe tunne oli näha mehi ja naisi, kes tõid lastele kaunilt pakitud kingitusi, jagades seejuures oma emotsiooni, miks just 6-aastasele Kirillile tuletõrjeauto kinkimine on oluline või kuidas kolleegid samast üksusest panid raha kokku, et jõuluvana saaks asenduskodust elluastuvale poisile kinkida köögitarvikute komplekti... Nii on SEB kontorid olnud pühade eel nagu tõelised jõulumajad, täis heade toetajate toodud väiksemaid ja suuremaid kingitusi.

Tänavu on jõulusoovide puul enam kui 1000 lapse unistused ning lisaks peremajade soovid. Sellise hulga kingituste logistika erinevate linnade vahel on kulukas ja keeruline, seepärast kogume sel aastal annetusi, et k täita kõikide Eestimaa asenduskodudes elavate laste unistused. Samuti soovime tagada, et kingipakkides poleks kasutatud esemeid - paraku on selline olnud mõne varasema korra kogemus. Need on vaid paar põhjust, miks me sel aastal kogume laste unistuste täitmiseks rahalisi annetusi.

Loe lisaks: Ole osake jõuluimestaita laste unistustel täituda!" target="_blank" href="http://naistekas.delfi.ee/joulupuu/joulusoovidepuu/ole-osake-jouluimest-aita-laste-unistustel-taituda.d?id=61818044">Ole osake jõuluimest — aita laste unistustel täituda

Lapse jõululugu: Miks mind ära anti? Mida ma valesti tegin?" target="_blank" href="http://naistekas.delfi.ee/joulupuu/joulusoovidepuu/lapse-joululugu-miks-mind-ara-anti-mida-ma-valesti-tegin.d?id=61774678">Lapse jõululugu: Miks mind ära anti? Mida ma valesti tegin?