Korralik jalahooldus algab jalgade puhastamisest

Jalavanne on soovitatav teha regulaarselt 1-2 korda nädalas. Veetemperatuur peaks olema 35–37 kraadi ja jalgu võiks leotada kuni 10 minutit. Jalavanni tegemiseks sobib CCS jalavannisool või eriti probleemsete jalgade puhul ka CCS uureaga jalavannisool (uus toode). Jalavannile on soovitav lisada teepuuõli, mis on seene- ja higistamisvastase toimega (Australian Body Care teepuuõli 8 ml).

Raspeldamine aitab lahti saada sarvestunud nahast ja paksenditest

Koduseks raspeldamiseks sobivad kergemad rasplid, liivapaberiga viilid või pimsskivid. Kandu tuleks raspeldada regulaarselt — kord nädalas ja mõõdukalt. Liiga agar raspeldamine tekitada hoopis vastupidise efekti — nahk võib hakata veelgi võimsamalt paksenema. Hea efekti annab ka regulaarne jalgade koorimine (1-2 korda nädalas) CCS jalakoorijaga, mis sisaldab koorivaid osakesi ja piimhapet.

Varbaküüned tuleb lõigata sirgelt ja sissekasvamise vältimiseks tuleks neile anda kandiline kuju.

Varbaküüne valget osa peab jääma vähemalt millimeeter. Viilimine annab küünele lõplikult kauni kuju ja välistab teravate servade tekke. Hea on varbaküüsi lõigata pärast jalavanni, kui küüneplaat on pehme.

Jalad vajavad igapäevast kreemitamist

Et jalad võimalikult kaua siledad ja pehmed püsiksid, tuleb neid iga päev, soovitavalt isegi kaks korda päevas — hommikul ja õhtul — kreemitada. Jalakreem tuleb valida vastavalt nahatüübile ja probleemile. Karedamatele jalgadele sobib CCS jalasalv (10% uureat), tavalisele nahale CCS jalakreem (7% uureat). Soovitav on jalad enne magamaminekut jalasalviga kreemitada ning sokid jalga panna, et salv tõhusamalt toimiks. 

Higistavate jalgade vastu teepuuõli ja jaladeodorandiga

Teepuuõliga Australian Body Care jala- ja kätekreem sobib hästi jalgade higistamise korral. Sama sarja teepuuõli võib panna haudunud ning kahjustunud nahale.

CCS antiperspirandiga jaladeodorant hoiab jalad päeva jooksul kuivad, värsked ja meeldivalt lõhnavad. Kiire elutempoga inimesele ja reisile kaasa sobivad ka CCS niisutatud salvrätikud jalgadele.

Kuivad ja lõhenenud kannad teevad muret?

Kannale langeb liikudes ja seistes kõige suurem koormus. Muuhulgas võivad kandade kuivust ja lõhenemist põhjustada ka:

- kui õhk, tolm ja mustus
- paljajalu käimine
- seisev töö
- ülekaal
- vale suurusega või vale mudeliga jalanõude kasutamine
- liigne kandade raspeldamine jms

Kuna kannanahk on tavalisest nahast paksem, ei sobi tavalised jalakreemid kandade hoolduseks. CCS kannabalsam on kõrge uureasisaldusega (25%) kuivadele ja lõhenenud kandadele mõeldud tõhus kreem, mille regulaarsel kasutamisel ilmnevad esimesed tulemused juba 7 päeva pärast.
Alternatiivina võib lõhenenud ja karedaid kandu kreemitada ka teepuuõli sisaldava Australian Body Care jala- ja kätekreemiga, mis taastab kiirelt naha niiskussisalduse. Lahtiste kingade kandmise perioodil võib kanna üle tõmmata ka teepuuõliga, mis kaitseb jalaseene eest.

Küüneseenest ja soolatüügastest vabaks

Spordisaalid, valed jalanõud, ujula jm võivad olla mitmete jalaprobleemide allikaks. Teepuuõli aitab kergemate küüne- ja nahaprobleemide (nahavigastused, haudumine, jalaseen, soolatüükad) korral, kui seda kanda küüntele, varbavahedesse ja soolatüügastele.

Küüneseenest aitab kiiresti vabaneda ka looduslik preparaat Mycosan. 5-ml ja 10ml tuubil on ainulaadne pintsel, millega Mycosani on lihtne kanda küüntele, sealhulgas ka küünenurkadesse. Mycosani kasutades on võimalik peale preparaadi kuivamist küüned värvilise lakiga katta. Toode sobib ka rasedatele, lastele alates 4. eluaastast ja diabeetikutele. (www.mycosan.ee)

AUSTRALIAN BODYCARE® - teepuuõliga kosmeetikatooted nöole, kehale, juustele! Toodete koostises ei ole kasutatud parabeene ega parfüüme! Australian Bodycare (ABC) looduslikes nahahooldustoodetes kasutatakse erakordselt nahasõbralikku ja samas aktiivse toimega teepuu (Malalecua alternifolia) eeterlikku õli. See tagab ABC toodete antiseptilise, bakteritsiidse, fungitsiidse ja nahka tuimestava toime. Tooted on saadaval apteekides, Tallinna Kaubamajas ning Tervis.24.ee veebipoes.

Rootsi ravimifirma CCS poolt välja töötatud CCS Starfish jalahooldussari on mõeldud lihtsaks ja tõhusaks koduseks jalahoolduseks nii naistele kui meestele. Tooted sobivad ka diabeetikutele.
CCS jalatooted on saadaval apteekides, Solarise keskuses Dolce Vita kaupluses, osaliselt ka Prismades ja I.L.U. kauplustes.

Mycosan
on toodetud Hollandi firma Serrix poolt ja põhineb rukkifiltraatfermendil. Sarja kuuluvad 5ml ja 10 ml Mycosan küüneseenepreparaat ning küüneseent ennetav Mycosan jalavaht (saadaval apteekides juunist).

Jaga
Kommentaarid