27.08.2013, 23:30
Kolm tomatite säilitamise viisi!
FOTO:
Ajakiri Eesti Naine annab oma 1937. aasta septembrinumbris mitu lihtsat tomatite säilitamise nippi, vahendab Maret. Katsetame neid nüüdki!
1. Pange rohelised tomatid kasti turbamulla sisse ja hoidke jahedas ruumis. Turbamullas saavad tomatid aeglaselt küpseks.
2. Keetke tükeldatud punased tomatid pudruks ja hõõruge läbi sõela. Pange potiga vette ja keetke paksuks. Lisage 1 l pudru kohta 1 spl soola, tõstke purki, laske jahtuda ja kaanetage.
3. Laduge punased tomatid purki, varrepool üleval. Keetke 3 l veest, 0,5 kl äädikast ja 1,5 spl soolast marinaad ning kallake jahtunult tomatitele. Valage vähese söögiõliga üle ja kaanetage.