Ent kui soovite saledana püsida, tuleks siiski arvesta, et Teie vajate ööpäevas vähem kaloreid kui tema, ning võiksite selle võrra vähem süüa. Kui Teile meeldib tugev toit, ei ole ühtegi põhjust, miks peaksite rahumeeli kõik hea ja parema meestele loovutama. Ja teate miks?

Kas on juhtunud, et sellal, kui Teie piirdute krevetisalatiga, sööb Teie kallim küüslauguvõiga biifsteeki? Kui Teil on isu liha järele, ei ole põhust seda alla suruda. Liha on äärmiselt väärtuslik vitamiinide B6 ja B12 allikas. Lihast saab ka palju seleeni, tsinki, kaaliumit ning häid valke.
Kuid milline liha on täiuslik ilma maitsvate kartuliteta! Kui tahate kaalust alla võtta, ei peaks te ehk iga päev sööma koores gratineeritud kartuleid, kuid küpsetatud või keedetud kartulid annavad nii C-vitamiini, valke kui ka palju kaaliumit.

Kui tahate toituda eriti tervislikult, peaksite valima sinise koorega kartulid. Suurem osa kasulikest toitainetest pesitseb kartulikoores. Kuna enamik inimesi koorib kartulid enne praadimist, friteerimist või pudru valmistamist, tuleks ebatervislikkuses süüdistada toidule lisatud õli, võid või vahukoort, mitte aga kartulit.

Edasi võiks rääkida karamellist, pehmest koorekaramellist, krõbinatest ja pähklitest… Süüa midagi, mida Te tõeliselt naudite, on juba iseenesest tervislik. Sööte aga tumedat šokolaadi, saate pealekauba südamele kasulikke flavonoide. Tume šokolaad sisaldab ka antioksüdante, mis muudavad Teid nii kaunimaks kui ka tervemaks. Mitmed uurimused on täheldanud, et väikestes kogustes tume šokolaad võib kiirendada veresoontes vere liikumist ning parandada veresuhkru taset ja insuliinitundlikkust, seega vähendada diabeedi ohtu.

Varasemad uurimused on näidanud, et vein võib suurendada seksiiha. Uudis on aga see, et klaas või kaks võivad saledusele kasuks tulla. Uurimus näitab ka, et punane vein võib hea olla ka figuuri hoidmise seisukohalt. Tõstame klaasi järgmise uudise terviseks: mõõdukas alkoholitarbimine võib kaitsta südamehaiguse eest. Uurimuse järgi võib kuni 30 grammi alkoholi päevas, mis vastab ühele suurele pokaalile veinile, vähendada südamehaiguse ohtu poole võrra.

Paljudele meestele on auasi valmistada grillpeo tarvis lihale parim marinaad, mida valmistatakse muuhulgas viski, õlle, veini, sinepi ja purustamata ürtidega. Selle üle tuleb ainult rõõmu tunda. Ajakirja Men’s Health andmetel väidab üks uurimus, et alkoholil põhinevad marinaadid pärsivad grillimisel muidu tekkida võivate vähkitekitavate ainete teket.

Avokaado võipehme konsistents tuleneb muuhulgas ka tohutust rasvasisaldusest. Kuid see on südamele ja veresoonkonnale kasulik, tervislik, monoküllastumata rasv. Lisaks muudavad nii pähklid kui ka avokaado naha ilusamaks. Kuid ärge sööge nüüd viis avokaadot päevas! Kõike ikka mõistuse piires. Hommikul söödud guacamole ja lõunaeineks neli avokaadot on lõpuks kindlasti reites näha.

Tacode või tortillade söömise ajal on keeruline hurmav välja näha, kuid kui maitseb, ärge väljanägemise peale mõelge. Lisage pigem veidi rohkem tšillit, sest seesama tulikuum pipar takistab juustus ja hakklihas sisalduva rasva ladestumist kehas. Põhjus, miks tšilli niimoodi toimib, peitub selle kauntes sisalduvas kapsaitsiinis — aines, mis põhjustab nn termodünaamilise põlemise, mille toimel muuhulgas kiireneb südame löögisagedus ning ainevahetus.

Makaronitooteid on viimastel aastatel kõvasti maha tehtud, sest valged makaronid sisaldavad palju süsivesikuid ning neid serveeritakse sageli koorekastme ja rasvase juustuga. Kuid kui Itaalia köögist tulevad Teie arvates maailma parimad road, ei ole põhjust neid vältida. Kuna makaronitooted sisaldavad palju tärklist, teevad nad kõhu hästi täis ning seeduvad pikkamööda (see ongi põhjus, miks täiskõhutunne püsib kaua). Keetke makaronid al dente ning valige võimalusel täisteratooted. Põhjuseid, miks süsivesikuid ei tasu karta, leidub veel.

Allikas: www.kk.no