Aga vahest ongi asi selles, et igapäeva rutus ja rutiinis me kipume just need kõige lähemad ja kallimad inimesed ära unustama. Nad on ju kogu aeg olemas. Aga miks mitte siis võtta isadepäeva kui meeldetuletust oma argipäevakangelasi päevast-päeva rohkem märgata ja väärtustada?

Kuna olen suur astroloogiahuviline, uurisin järgi, mida taevakaardid selle aasta isadepäevaks soovitavad. Planeet Marss, traditsiooniliselt mehelikkuse võrdkuju, liigub parasjagu Neitsi tähtkujus. Mu oma isa on sündinud Neitsi märgi all. Ta on tõeline “igapäeva imemees”, praktiline geenius, keda perekeskis 1980ndate action-seriaali järgi MacGyveriks hüüame — ta oskaks teibi ja kruvikeerajaga kosmosesüstiku ära parandada ja seda kusjuures ilma suurema kärata. Alati on tal midagi, mille kallal nokitseda, alati oskab ta midagi paremini teha või parandada. Selle aasta isadepäeval olekski eriti sobiv tähistada just oma isa praktilist külge — kõike seda mida ta tihti meile märkamatult teeb, et me igapäevaelu turvalisemalt ja sujuvamalt kulgeks. “Ametliku” kaardi võite vabalt poest ostmata jätta ja selle asemel valida midagi põnevat ja praktilist, mida isaga koos teha või mis isa enda elu reaalselt kergemaks teeks:

* Aidata isal ära teha mõni vajalik majapidamistöö — puud riita laduda, kiiksuv uks ära parandada. Seltsis läheb töö lennult. Oluline on isa instruktsioone järgida, sest isa ju teab mida teeb. Veelgi parem, lasta isal meile mõnd oma praktilist oskust töö käigus õpetada.

* Teha korda elutuba ja köök, et isal oleks rahulikum ja mõnusam kodus lõõgastuda. Oluline on tegutseda ilma suurema kisa ja kärata — võib-olla isa ei märkagi seda, aga see just ongi asja “point” — saame kinkida killukese igapäevarõõmu. Ja kui me ka edaspidi toad rohkem korras hoiame, väljendame austust just isa igapäevase toeka tegutsemise suhtes, tehes tal elu veidi kergemaks.

* Koos isaga kokku panna mõni mööblitükk või muu “praktiline puzzle”. Nalja saab kindlasti, ja jällegi on võimalus õppida midagi eluks vajalikku. Neitsi energia soosib detailset nokitsemist, seega peaks teil kannatust jaguma, eriti kui igaks juhuks paar külma õlu varuda!

* Küsida isalt praktilist nõu — see näitab et me tõesti hindame ta oskusi ja kogemusi.

* Tunda huvi isa tervise vastu ja kinkida talle midagi mis aitaks tal “kauem kesta” — kas kinkekaart ta lemmik spordipoodi, või mõni kvaliteetne toidulisand.

* Meisterdada ise mõni vahva praktiline kingitus või valmistada isale ta lemmikroog. No, seda viimast soovitust võiks kindlasti lisada ükskõik mis muule tähistamis-strateegiale — armastus käib ikka kõhu kaudu!

Vahvat isadepäeva! Ja igapäevaste imede märkamist ka igasse järgnevasse päeva!