”Grilltoitude puhul on klassikaline valik veiseliha, kuid pardi- või kalkunilihaga saab tänavagurmee jaoks kombineerida erinevaid lisandeid ning pakkuda väga põnevaid uusi maitsekombinatsioone. Part näiteks jääb grillides mahlane, kuid samas kerge — just see, mida paljud kevadel ja suvel grilliroogadest ootavad. Linnuliha kombineerituna värskete lisanditega muudab burgeri tõeliseks fitness-burgeriks.” Parm lisas, et värskele ja kvaliteetsele toorainele, nagu ka uudsetele ja põnevatele maitsenüanssidele, pannakse menüü koostamisel suurt rõhku.


Foto: Facebook/Uulits Tänavagurmee

Uulitsa kokad Artur ja Mario nõustusid ka tõstma saladuseloori kahelt uuelt ja äärmiselt maitsvalt toidult, mida nad oma restoranis pakkuma hakkavad.

Pardifilee-wrap, ingveri-apelsini kastmega
Kahele

Vaja läheb:

1 tk Rannamõisa pardifileed
1 apelsin
1 sl kadakamarju
4 g ingverit
250 ml apelsini mahla
1/3 sl apelsinipipart
pool küüslauguküünt
sool
1 sl lahjat sinepit
500 g salatisegu
20 g punast sibulat
1 mango
50 g taluvõid
2 sl jahu
1 soolakurk
1 nisutortilja

Puhasta pardifilee, pigista peale apelsinimahla ja pane supilusika täis kadakamarju (võid mõned kadakamarjad pooleks suruda, et maitset paremini annaks). Lisa natuke soola ja pipart. Pane filee paariks tunniks külmkappi. Enne kui parti grillida/praadida peaks see olema toatemperatuuril.

Grilli parti mõlemalt poolt ning kui pardi küpsusaste on medium, pane see tükk n.-ö. puhkama. Hiljem lõika suupärased tükid!

Valmista ingveri-apelsini kaste. Selleks panna apelsinimahl koos maitseainetega potti, lisa võid, riivitud ingveri, sinepit ning peeneks hakitud küüslauk. Lase keema ning siis lisa jahu. Kindlasti sega pidevalt, et tükke ei tekiks.

Kui kastmes ei ole enam tükke, jäta kaste jahtuma. Rebi salatisegu (rukola, Rooma salat, frillice vms) tükkideks kaussi, lisa sinna punane sibul, mangoviilud, soolakurk. Määri wrap pooleldi kastmega, lisa salat lisanditega ning grillitud pardi viilud. Lisa kastet peale! Keera wrap rulli ja grilli/prae mõlemalt poolt.

Kalkunifileeburger peedipesto ja grillitud spargliga
Kahele

Vaja läheb:

300 g Rannamõisa kalkunifileed
2 sl mett
soola, pipart
1 sl mahedat sinepit
250 g kooritud ja keedetud peeti
50 g mandlilaaste
90 g parmesani
½ sl õli
1 tomat
2 soolakurki
100 g salatisegu
1 küüslauguküüs
6 minisparglit
2 burgerikuklit/rukkipala

Majonees:

1 muna
1 küüslauguküüs
½ sl mahedat sinepit
250 ml toiduõli/oliiviõli
soola, pipart

Puhasta kalkunifilee, lõika parajateks tükkideks, lisa natuke mett, soola, pipart, mahedat sinepit. Aseta paariks tunniks külmkappi. Peale grillimist lõika paraja suurusega tükkideks.

Peedipesto valmistamiseks rösti mandlid kuldpruuniks, jahuta. Pane parmesanilaastud, röstitud mandlid, õli ja küüslauguküüs köögikombaini. Purusta seni, kuni massis suuri tükke enam pole, siis lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud peet. Purusta uuesti, kuni on tekkinud ühtne mass. Keeda spargel al dente. Jahuta.

Majoneesi valmistamiseks pane muna, küüslauguküüs, sinep ning maitseained köögikombaini. Mikserda 20 sekundit. Lisa toiduõli ja jätka samal ajal mikserdamist. Mida rohkem õli lisad, seda paksemaks majonees läheb. Burgeri sai määri majoneesiga, lisa grillitud kalkunifilee, selle peale lisa peedipestot, salatisegu, soolakurk, tomat ning grillitud spargel.

Peale lisa teine burgerisaia pool, mis on samuti määritud majoneesiga.

PS! Burgeri saia soojenda/grilli/prae enne, et see soe oleks.

Head isu!

Tänavagurmee restoran Uulits avati 2014. aasta novembris. Restorani asutajad on sõbrad Artur Parm ja Mario Pärn. Uulits pakub kohapeal kvaliteetsest ja värskest toorainest valmistatud tänavatoite nagu burgerid, wrap’id, friikartulid ning erinevaid lisandeid ja kastmeid veidi erinevas, ehtsas ja tervislikumas võtmes.