* Sotsiaalpsühholoog David G. Myers on uurinud õnne juba viisteist aastat ja soovitab: “Pea tänupäevikut! Need, kes võtavad iga päev aega mõtisklemiseks kõige hea üle oma elus (hea tervis, sõbrad, perekond, vabadus, haridus, ümbritsev loodus), kogevad kõrgenenud heaolu.”

* Kirjuta igal õhtul üles näiteks viis asja, mille eest sa tänulik oled — need võivad olla päeva jooksul juhtunud sündmused või sinu enda kordasaadetud toredad teod, suhted või sõnad, mis on sulle rõõmu valmistanud.

* See soovitus kõlab väga lihtsalt, kuid selle taga seisab tõsine teadus: grupp Pennsylvania Ülikooli teadlasi positiivse psühholoogia looja professor Martin Seligmaniga eesotsas võrdlesid erinevate tegutsemisviiside hüvesid ja leidsid, et tänutunde kogemine ja sõnadesse talletamine on kõige võimsam — selle meetodi kasutamine kasvõi ühe nädala jooksul parandab meeleolu ja kasvatab enesekindlust ja on ka tõhus vastumürk depressiooni korral.

* Kui teed oma tänupäevikusse sissekandeid õhtul vahetult enne magama heitmist, täidab su keha rahulik ja harmooniline energia, mis aitab paremini uinuda.

Refereeritud artikli täisteksti leiad ajakirja Sensa juunikuu numbrist.