Üks tore fakt veel — rasvane kala sisaldab ohtralt südame-veresoonkonnahaiguste eest kaitsvaid oomega-3-rasvhappeid.

Merikoger kapparikastmega
ühele-kahele

  • 2x100 g merikogerifileed
  • 2 näpuotsatäit soola
  • 1/2 tassi täisterajahu
  • 1/2 tl tüümiani
  • 1/2 tl basiilikut
  • 1/2 tl punet
  • 1 dl päevalilleõli praadimiseks

KASTE:

  • 3 sl oliivi- või seesamiõli
  • 100 g kappareid
  • 2 sl hakitud petersellilehti
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl sidrunimahla
  • näputäis soola
  • Sega kokku ürdid, sool ja täisterajahu ning rulli kogrefileed selles segus öäbi.
  • Prae fileetükke kuumas õlis mõlemalt poolt kaks minutit ning lase praetud fileesid seejärel köögipaberil õlist vähemaks nõrguda.
  • Kastmeks kuumuta oliiviõli ja pressitud küüslauku koos peterselli, soola ja kurnatud kapparitega kaks minutit.
  • Keera kuumus maha ning lisa sidrunimahl ja pipar.
  • Serveerimisel vala kaste kuldsetele kogrefileedele ning paku kõrvale kergelt kuumutatud lehtpeeti.