Planeeri
Enne poodidesse suundumist koosta nimekiri kinkidest, mille pead enda lähedastele hankima. Vaid niimoodi suudad püsida eelarves ja hoiduda spontaansete ostude sooritamisest.

Tee eeltööd
Sul on aimdus, millise eseme soovid näiteks enda isale osta, kuid pole kindel, millisesse hinnakategooriasse see peaks jääma. Enne esimesse poodi minemist kasuta kõikvõimsa interneti abi. Suure tõenäosusega leiad nõnda kõige odavama kaupluse, kust see soetada.

Valmista ise kingitus
Isetehtud kingitus on alati kõige parem. Seega pane enda anded käiku! Kui oled meisterkokk, valmista enda lähedastele küpsiseid või trühvlid. Armastad maalimist? Üllata neid mõne kauni teosega.

Loobu poputamisest
Vaata enda pangaseis üle ja otsi üles teenused, millest võid detsembris loobuda. Äkki käid sa igal kuul maniküüri või kosmeetiku juures? Värvi enda küüned sel kuul ise ja katseta erinevate koduste maskidega. Sa ei kujuta ette, milliseid imelisi mikse saab banaanist või avokaadost valmistada!

Jagage kingisaajad omavahel
Selle asemel, et osta kõigile pereliikmetele kingitused, jagage omavahel ära, kes kellele midagi ostab. Niimoodi hoiad korraliku summa kokku. Pealegi ei jää ju keegi kingist ilma, ega?

Otsi välja enda kinkekaardid
Kindlasti on sul jäänud kapile seisma mõned kinkekaardid, mida pole siiani suutnud realiseerida, sest pole olnud kindel, mida sa ikkagi kuskilt enda osta tahaks. Nüüd on just õige aeg need kasutusele võtta.

Allikas: All Women’s Talk