Granola on röstitud müsli, mida tavapäraselt valmistatakse kaerahelvestest. Fiskarsi köögimeistrid otsustasid aga oma retseptis kasutada toortatart, mis annab müslile erilise maitse ja aroomi ning krõbedama tekstuuri.

Vaja läheb:
400 g toortatart
6 spl rafineerimata kookosõli
4-5 spl vahtrasiirupit
1 tl jahvatatud vaniljet
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
3 spl kuivatatud mustikaid
3–4 spl mustikapulbrit
4 spl purustatud naturaalseid pistaatsiapähkleid
näpuotsatäis Himaalaja soola

Vala kaussi tatar, kaneel, vanilje, kardemon ning lisa kookosõli ja vahtrasiirup. Kes soovib, võib kasutada kookosõli asemel teisi taimseid õlisid või hoopis kakaovõid. Vahtrasiirupit aga asendavad kenasti kookossiirup ja karamellise maitse saamiseks pruun suhkur.

Sega kõik hoolikalt läbi ja laota seejärel õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200°C juures 10 minutit.

Seejärel ava ahjuuks, sega granolat ning küpseta veel 10 minutit, kuni segu on muutunud krõbedaks.

Müsli valmis, jäta see jahtuma ning sega lõpuks sisse ka kuivatatud mustikad, pistaatsiapähklid ning mustikapulber.

Naudi krõbedat hommikusööki maitsestamata jogurti ja värskete marjadega.

Granola säilib kinnises karbis või purgis umbes kaks nädalat.