Mõtle kõigile nendele asjadele, mida sa selle asemel ära teha jõuaksid. Näiteks õnnestuks sul väga-väga palju raamatuid läbi lugeda. Ettevõtmise Better Humans autor Charles Chu tunnistas, et loeb aastas ca 200 raamatut limiteerides aega, mida ta veedab sotsiaalmeedias.

Kerge valemi järgi arvutas Chu, et inimene loeb 200-400 sõna minutis. Kuna keskmine raamat sisaldab ca 50 tuhandet sõna, korrutas ta selle kahesajaga (aastas loetud raamatute arv) ja sai tulemuseks 10 miljonit sõna. Seejärel jagas ta selle 400 sõnaga minutis ja seejärel 60 minutiga, misjärel ta sai tulemuseks 417 tundi. Just nii palju läheb aega 200 raamatu lugemiseks.

Chu arvestas, et inimesed veedavad aastas keskmiselt 608 tundi sotsiaalmeedias ja 1642 tundi vaadates televiisorit. See tähendab kokku 2250 tundi aastas, mille asemel jõuaksid ära lugeda rohkem kui tuhat raamatut iga aasta.

“Raamatute lugemise puhul kehtib lihtne tõde: neid lugeda pole üldse raske. Meil kõigil on selleks vajalik aeg olemas,” kirjutab Chu soovitades sul leida vaikne koht, kus iga päev raamatuid lugeda. “Kõik, mida selleks vajad, on vaba aeg, mida praegu veedad Twitteris või vaadates “Meeleheitel koduperenaisi”.”

Allikas: Travel + Leisure