Sellegipoolest, aeg-ajalt eksida, on inimlik, aga mida naised ei mõista, on see, et nad suudavad kasvõi kogemata oma suhteid saboteerida. See ei tähenda, et loed salaja tema e-kirju või jälitad teda kodust tööle. Piisab ka vähemast:

1. Paned teda pidevalt paika

Üritad kogu aeg suhet kontrollida ja kui su mees midagi valesti teeb, paned ta koheselt paika? Ja nii korduvalt? Kuigi su eesmärgid võivad olla küll üllad, siis sinu mehele see nii küll ei kõla. Kui üritad teda pidevalt kontrollida, alahindad tema mõtteid, soove ja, mis kõige tähtsam, kompetentsi, röövid oma kallimalt ta maskuliinsuse.

2. Emme

“Emme” käitub täpselt nii nagu kõlab — ta on oma mehele ema eest. Ta armastab teda ogaralt, pabistab ja muretseb kõige pärast, ei usu, et mees võiks kunagi midagi valesti teha ning valib isegi välja riided, mida mees võiks tähtsatele kohtumistele selga panna (jah, sokkidest ja trussikutest lipsu ja kingadeni välja). See võib kõlada sulle normaalsena, aga tegelikult see nii ei ole.

“Emme” võtab kõik suhtega seotud asjad (rõõmud, mured, tõusud ja langused) enda kaela ning just tema ülesandeks on see, et suhe toimiks. Ta mõtleb pidevalt, kuidas mees end tunneb ja kas ta saaks midagi mehe heaks veel teha.

Selle rolli probleem on selge: kui naine käitub nagu mehe ema, hakkab mees ühel hetkel mässama. Nii käituvad ju ka lapsed. Lisaks on see ebaaus ka sinu enda suhtes.

3. Seksikas kiisu

Sa suudad mehi ühe sõrmenipsuga kütkestada ja sa teed seda läbi oma seksuaalsuse. Teiste sõnadega: sa kontrollid mehi seksiga. Põhjus, miks see suhtele hästi ei mõju, on see, et tegelikult sa manipuleerid oma mehega — kui ta tahab seksi, peab ta tegema seda, mida sina tahad.

Võime vist muretsemata väita, et iga suhe, mis põhineb manipulatsioonil, ei püsi väga pikalt tervena.

4. Igavesti ohver

Kohtusite nii, et ta päästis sind mingist halvast situatsioonist? See võib küll romantilisena kõlada, aga ega see pikalt ei kesta. Ohvrid ei saa igavesti ohvriks jääda (kui sa just mingis halvas seebiooperis ei ela) ja mees ei saa alati olla sinu kangelane. See on lihtsalt liiga väsitav (ja ebareaalne) teie mõlema jaoks.

5. Õrritaja

Teame vast kõik, kellega on tegemist, või mis? See on naine, kes õrritab meest, kuni ta on niidi otsas, aga kätte kunagi ei anna. See võib küll alguses lõbus olla, aga tegelikult tüdinevad mehed sellest väga kiiresti. Liigne õrritamine ehitab kahe inimese vahele seina, mida pole võimalik hiljem lõhkuda, sest usaldust enam ei ole.

6. Raamatupidaja

Raamatupidajaks kutsutakse naist, kes keskendub sellele, et suhtes oleks kõik võrdne. Sellises rollis olev naine hoiab täpselt silma pea näiteks sellel, kes ja millal millegi eest maksis. Probleem on aga selles, et suhe ei ole äri, vaid peaks pakkuma naudingut. Kui suhe pole nauditav, kaob sealt ka intiimsus ja armastus ning jääb alles hoopis midagi ebameeldivat.

7. Printsess

Kui naine võtab printsessi rolli, hoolib ta armastusest vähem kui sellest, et teda jumaldataks ja pjedestaalile tõstetaks. Lihtsamalt öeldes, tahab printsess abielluda mehega, kes näeb teda kui trofeenaist. Nii nad mitte ainult ei röövi oma partnerilt õnnetunnet (sest suhe on ju lihtsalt näitemäng), aga röövivad ka iseendalt võimaluse armuda.

Lõppude lõpuks on iga naine vähemalt ühte neist rollidest kord elus mänginud (ja ka meestel on omad rollid). Aeg-ajalt mõnda rolli võttes, ei juhtu midagi, aga kui korduvalt lõksu langed, lõhud oma suhte lõplikult ära.

Allikas: YourTango