1. Ära kiida end nõmedalt üles

“Mu suurim nõrkus on see, et mul ei olegi nõrkusi.” “Mu suurimaks nõrkuseks on liigne tööind ja perfektsionism.” Sellised vastused jäta endale, sest esiteks on intervjueerija neid juba liiga palju kuulnud, teiseks teavad nad, et see kindlasti ei vasta tõele ja kolmandaks näitab see, et sa lihtsalt püüad liiga palju meeldida.

2. Ole aus

Sa ju tead, et see küsimus tuleb nagunii, seega sul on aega välja mõelda, mis su nõrkuseks siis tegelikult olla võiks. Kirjuta need paberile ja pane paika, milliseid vastuseid sellel konkreetsel intervjuul võiks anda. Sa mõjud palju siiramalt, kui tunnistad ausalt üles, millega sa oled hädas olnud ja mis sulle raskusi valmistab. Mõtle näiteks sellele, mis sulle eelmisel töökohal keeruline tundus või millist konstruktiivset kriitikat kuulsid oma ülemuselt.

3. Aga mitte liiga aus

Muidugi ei tohiks sa endale ise vett peale tõmmata, lugedes ette kõik oma vead, mis takistavad sul sel töökohal edukaks saama. Sa ei saa müügijuhiks, kui tunnistad, et ei oska inimestega suhelda. Ega lasteaiakasvatajaks, kui sa ei salli lapsi. Vali mingi teine nõrkus, mida sellisel intervjuul esile tuua.

4. Räägi, kuidas kavatsed oma nõrkuse tugevuseks muuta

Teine asi, mille pead enne intervjuule jõudmist selgeks mõtlema on see, kuidas sa oma nõrkustega tegeled, et need ei hakkaks su tööd segama. Mida sa teed selleks, et paremaks saada, ennast arendada ja edasi jõuda? Kui suudad intervjueerija ära võluda jutuga oma plaanitavatest sammudest raskuste vallutamisel, oled suure sammu töö saamise poole astunud.

Allikas: Popsugar