• Kui naistel sinuga igav on, siis see tähendab seda, et keskendud liialt endale, mitte naisele. See on ainuke põhjus. Sinu saavutused ja papirulli paksus ei mängi olulist rolli. Lihtsalt märka naises inimest ja kuula teda ja märka teda ja imetle teda ja… Kui ainult ennast kogu kohtumise ajal imetled, siis on naisel lihtsalt igav!
  • Mina ei saa aru kuidas vara olemas (või mitteolemas) olek mõjutab seda kas inimene on huvitav või mitte. See ei sõltu rikkuse astmest. Huvitav inimene peaks lihtsalt olema huvitav inimene. Ükskõik mis valdkonnas siis. Näiteks oskama vestlust üleval hoidma (mitte sukelduma kohtumise ajal peaga nutitelefoni hingeellu) Kasvõi näiteks rääkima innustunult ja innustavalt oma hobidest ja huvidest — minu poolest kasvõi tsiklitest, sest sellel teemal annab väga huvitavalt vestelda. Näitama üles oma huvi kaaslase vastu, selles mõttes, et mitte kogu kohtumise ajal pajatada ainult endast — mina, mina, mina vaid tunda huvi kaaslase tegemiste vastu. Selleks, et huvitav olla ei pea seljakotiga mööda Eestit reisima, aga võiks mõnikord üllatada kaaslast nt kinno kutsumisega või mõnusal soojal suvepäeval minna kuhugi linnarohelusse jalutama (ja muide see kõik ei nõuagi suuri väljaminekuid.
  • Sissejuhatuseks võiks enda nutitelefoni naisega koos olles ära unustada. Naine, kellega koos väljas oled, on maailma kõige huvitavam inimene sel hetkel sinu jaoks. Tegelikult pärast kohtingut ka. Ja kui sa tema jaoks pole, siis tuleb järgmisega kohtingule minna ja eelmisega kokku leppida, et vist ei toimi. Kindlalt ei taha sa enda kõrvale inimest, kelle jaoks sina kõige olulisem pole. Selleks, et olla õnnelik tegele nende asjadega, mis sulle meeldivad (naine kaasaarvatud)!
  • Tegelikult huvitav teema (taaskord). Seekord siis vaatan, kuna olen ise just ühe sellise mehega suhet lõpetamas. Jah… sa oled igav. Sinus elus pole huvisid ja hobisid (jõusaal pole hobi, nagu ka hommikvõimlemine või hambapesu mitte). Sa oled fokuseerinud oma elu materiaalseteks etappideks: ameti edu, korter, auto ja nüüd naine. Ka naine on sulle objekt, projekt kellega sul pole hingelist sidet, sa suhtud naisesse kui teatud parameetritele vastavasse objekti. Kui ta leitud, siis sa tahaks teda kasutada, aga huvi naise kui isiku vastu sul puudub. Kui huvi puudub, siis ongi igav.
  • Kujutan ette elu sinuga — iga päev üks ja sama rutiin… töö-jõusaal-koju-magama-töö-jõusaal-koju-magama.. Nädalavahetusel elad siis ilmselt motika seljas — naise jaoks lõbu missugune. Välimuselt oled ilmselt Eesti keskmine, aga naine peab raudselt Barbie nukk olema. Kuidas on aga sinu voodioskused? Silmaring, reisid? Vabaaja veetmisoskused peale motika — lubad aeg-ajalt head toitu endale, kontserte, väljaspool kodu ööbimist (ja mitte sõbra diivani peal!)…? Vot sellepärast oledki igav.
  • Oh, ära arva, et rikkust sinust mitteigava mehe teeks! Tõtt öelda on taoline arvamus, justkui naised ihaleksidku vaid raha järg, naissoo suhtes solvav. Ei tasu mõõta kõike “kullakaevurite” järgi.
    Aga mis teeb mehe minu silmis igavaks. Oskamatus suhelda! Mõne mehega mitte kuidagi ei teki sujuvat dialoogi, sõnu kisu temalt kui tangidega välja, küsimuste esitamine (mistahes jututeema arendamiseks) on nagu kriminaaluurimine. Ja kui mees küsimustele vastab, siis ta ise jututeemat edasi ei arenda, ise küsimusi ei esita — see jätab mulje temapoolsest huvipuudusest.
    Ühesõnaga, kui naispool ise pidevalt juttu ei arenda, siis ollakse vaikides. Mitte et selles midagi halba oleks, aga kui mees ise omalt poolt midagi ei tee, siis see suhtlus hääbubki. Lihtne.
    Aga veel lihtsam oleks mehel õppida suhtlema! Alusta nippide õppimist kasvõi Dale Garnegie raamatuga “Kuidas võita sõpru ja mõjustada inimesi”
    Ahjaa… igavad mehed ju raamatuid ei loe…