“Olgu põhjus milline tahes, kui oleme abielus, mõtleme, et me ei pea ega pole vajalik teha asju, mida tegime siis, kui alles kohtingutel käisime,” väidab suhtenõustaja ja raamatu “The Flirting Bible” autor Fran Greene. “Mingil põhjusel, kui me juba suhtele pühendume, mõtleme hoopis, et tänu jumalale, et me seda enam tegema ei pea. Aga tegelikkus peaks olema hoopis vastupidine.”

Abielu ja perekonna terapeut Shadeen Francis nõustub ülalmainituga: “Sageli paaride puhul, kellega koos töötan, pole probleem selles, et partnerid ei tea, kuidas flirtida, vaid unustavad selle harjumuse ja lähevad rooste.”

Nii jagavadki Francis ja Greene koos õpetusi, kuidas taas oma kallimaga flirtima hakata.

1. Keskendu talle

Flirt mõjub paremini, kui oma pilgu eesmärgil hoiad. “Keskendu vähem sellele, et paistaksid huvitav ja tööta selle nimel, et ise huvitatud olla,” soovitab Francis. “Selle asemel, et midagi flirdist saada tahad (rahuldustunnet, tugevamat sidet, seksi), tea, et flirt ei tohiks keerelda sinu ümber.”

Üks lihtsaim viis, kuidas seda saavutada: proovi olla huvitatud, soovitab Francis. Hoia silmsidet, naerata, lase tal ilma vahele segamata rääkida, naaldu tema poole ja kuula, mida ta räägib.

2. Ära teeskle

Paljud mehed kipuvad flirtimise ajal muutuma kellekski, kes nad tegelikult ei ole, aga ära sina seda tee. “Sa võid soovida olla äge, sarmikas, vaimukas või reserveeritud,” räägib Francis. “Aga kui sa muidu selline inimene ei ole ja kasutad neid isiksuseomadusi ainult flirtimise ajal, ajad teda ahvatlemise asemel hoopis segadusse.”

3. Tee talle avalikkuse ees kompliment

“Flirtimise eesmärk on panna teist inimest tundma nagu ta oleks kõige olulisem inimene kogu planeedil,” väidab Greene. Lihtne viis selle saavutamiseks, on kiita naist teiste inimeste ees. Alustuseks laseb see tal iseenda üle uhke olla. Teiseks näitab see väga hästi, kui palju sina temast hoolid, mis mõjub talle väga meelitavalt.

4. …ja ka kahekesi olles

“Flirtimise osa on näidata teineteisele, kui väga sa temast huvitud,” teab Greene. “Sageli soovivad inimesed, kes pole oma suhtega rahul, et nende abikaasa märkaks ja hindaks neid ning teeks neile komplimente. Vahet pole, kui kaua te abielus olete olnud. Ükskõik, mida sa tema juures ka armastad, leia viis seda talle nelja silma all olles öelda. Vaata talle silma, võta talt kätest kinni ja ütle, mida sa tunned.” Ütle midagi rohkemat, kui “see hakklihakaste oli üle prahi.”

5. Pane oma telefon ära

Me mõistame sind: see on särav, põnev ja sealt saab vaadata videosid. Aga tõsiselt ka, pane see käest ära! Mis veelgi parem: lülita see välja ja keskendu oma naisele! Garanteerime sulle, et teenid sellega väga palju plusspunkte.

6. Samas… saada talle aeg-ajalt sõnumeid

Töö ei saa kunagi otsa. E-mailid vajavad vastamist ja uued ideed elluviimist ning seda nii päeval kui ka öösel. Seega, kui sa ei saa oma telefoni käest panna, kasuta seda vähemalt flirtimisekski. “Mis oleks veel parem viis oma tunnete näitamiseks, kui saata talle suvaline sõnum kasvõi nii lihtsa sisuga nagu “ma igatsen sind” või “armastan sind” või “ma ei suuda ära oodata, millal sind näeksin”?” teab Greene. Kui ta pahandab sinuga sageli, et sa telefonis istud, ütle, et pead veel ühe viimase sõnumi ära saatma enne, kui telefoni välja lülitad. Seejärel saada talle sõnum, milles ütled, kui väga sa teda armastad.

7. Puuduta teda

Libista sõrmedega üle tema kaela, hoia ta käsi, liigu sõrmedega üle tema käe — tee midagigi! Me ei ütle, et peaksid tema intiimseid kehaosi käperdama hakkama, lihtsalt puuduta teda hellalt ja siiralt. See saadab väga selge sõnumi: sa tahad temaga koos olla.

Foto: Fatherly