Musta reede pluss on see, et see on täpselt enne suurt jõulumöllu, mis tähendab, et viimasel kahel aastal olen saanud oma jõulukingid ostetud juba novembri lõpuks. Miks osta kallimalt, kui saab ka odavamalt?

Loomulikult tähendab see seda, et ma ostan ka endale üht-teist “kingituseks”, sest kõik on ju nii odav. Aga sel aastal on see nädal aega kestnud must reede mu täiesti hulluks ajanud. Instagrami, Facebooki või isegi Delfisse ei saa minna nii, et jälle ei lendaks ette mõni ostupoe soodustuste reklaam ja muidugi on need nii täiuslikult sihitud, et mulle jäävad silma vaid mu lemmikud poed ja brändid. Nii olen totaalselt segadusse aetud: igal pool on soodukad, kõike tahaks osta, midagi pole vaja, aga odav on ju. Lisaks veel olen ärevuses, et milliste poodide allahindlusi ma veel avastanud ei ole ja äkki jään mingist kullaaugust üldse ilma.

Mu erinevate ostupoodide ostukorvid on kraami täis. Seisavad ja ootavad, sest mina mõtlen, et äkki on homme kuskil veel soodsam, veel parem ja veel rohkem kaupa. Ja meenuvad sõnad mu sõbranna suust: mida rohkem head kraami on, seda rohkem segadusse lähed ja siis ei taha üldse midagi osta. No nii mul juhtuski täna hommikul. Hakkasin mõtlema hoopis, et jätaks need kõik asjad ostmata, soetaks ära vaid lähedaste jõulukingid ja siis selle asemel, et meeleheitlikult nuputada, mida mul veel vaja läheb ja seetõttu oma raha tuulde lennutada, ostan endale hoopis kevadeks lennupiletid ära.

Soovitan ka teistele, ärge minge selle tarbimishullusega kaasa. Võtke rahulikult, kui otseselt midagi vaja ei ole (sest tark ostab vajaminevad asjad ju ikka siis, kui kõige odavam on), ärge ostkegi. Teil ei ole neid asju tegelikult vaja! Või kui midagi ostmata ei saa jätta, ostke vanaemale kooki ja minge talle külla.

Lugejad, andke ka teie teada, kuidas suur ostupüha teile mõjunud on? Kas olete ka midagi ostnud? Kus on parimad allahindlused, kus naeruväärsed?