Charles käis alguses väljas üldse Diana õega ja isegi pärast nende suhte algust oli prints jätkuvalt romantiliselt oma endise tüdruksõbra (ja tänase abikaasa) Camilla Parker Bowlesiga seotud. Pärast aastatepikkust petmist ja Diana poolt antud unustamatut intervjuud, käskis kuninganna Elizabeth II neil 1995. aastal abielu lahutada.

Kuidas see kõik algas?

1981. aastal survestasid vanemad (ja kogu riik) Charlesi lõpuks endale sobivat naist leidma ja lapsi saama ning nii paluski 31aastane Charles pärast 12 kohtingut 19aastase Diana kätt. Charles olevat võtnud oma vanavanemate, kuningas George VI ja kuninganna Elizabethi korraldatud abielu kui näidet ja uskus, et ta suudab Dianat aja jooskul "armastama õppida".

Tavatu kihlus

Kuid Charlesi ja Diana kihlumise lugu ütleb üsna palju ka kogu nende abielu kohta. Varajastel 90ndatel, kui Andrew Morton intervjueeris Dianat biograafia jaoks, avaldas printsess ka selle mitte väga romantilise hetke detailid. "Charles ütles mulle: "Kas sa abiellud minuga?" ja ma naersin," rääkis Diana. "Mäletan, et mõtlesin, kas see on nali ja ütlesin: "Jah, okei" ja naersin. Aga tema oli täiesti tõsine. Ta ütles: "Sa ju mõistad, et ühel päeval oled sa kuninganna?" Ja hääl mu sees ütles: "Sinust ei saa kuningannat, aga sul saab olema väga oluline roll...". Ütlesin talle: "Jah. Ma armastan sind nii väga, ma armastan sind nii väga." Tema ütles: "Mida iganes armastus tähendab..." Ja siis jooksis ta üles tuppa ja helistas oma emale."

Veider kommentaar

Peale seda, kui uudis ka kogu maailma kõrvu jõudis, andsid Charles ja Diana oma esimese kihlusjärgse intervjuu. Reporter küsis paarilt, kas nad on päriselt armunud, mille peale Diana vastas: "Muidugi!" Ja Charles lisas taaskord: "Mida iganes "armunud" tähendab." See hetk aga oli Diana jaoks ootamatu ja ta oli nähtavalt haavunud. Paraku polnud see aga ainus kord, kui Charles mõne ootamatu kommentaariga Diana südame murdis.

Allikas: Popsugar