Kui kohtusime, käisin mina alles ülikoolis ja tegin lihttöid, et endale leiba lauale saada. Eksmees on minust mõned aastad vanem, tal oli juba siis stabiilne töökoht ja stabiilne, kuigi mitte kõige kõrgem sissetulek. Selline pigem alla keskmise, aga äraelamiseks piisas. Tema erialal ongi sellised palgad ja töö talle väga meeldib, nii et ma saan täiesti aru, miks ta kõrgemate palkadega töid ei otsi.

Mina sain juba enne kooli lõpetamist tööle oma erialale, kus palgad ongi alati olnud mehe elukutse omadest suuremad. Hakkasin kohe temast umbes 500 eurot rohkem teenima. Algul oli kõik normaalne, meest väga ei häirinud või ei näidanud ta seda välja, et nüüd olen mina see pere peamine raha sissetooja. Aga kui ametikõrgenduse sain ja sellega koos ka palgalisa, muutus meie palgavahe juba umbes 1000-euroseks ja siis läksid asjad kodus halvemaks.

Ta muutus tusaseks ja hakkas pahandama, et teen liiga palju tööd ja mul ei ole tema jaoks üldse aega. Huvitav oli see, et tegelikult olin õhtul ikka umbes seitsmest kodus, tema aga läks siis kas trenni või sõpradega välja ja mina istusin üksi ja vaatasin telekat... Eriti tobe on see, et ta hakkas jutu sisse viskama selliseid vastikuid märkusi, et "mis sul viga, sul ju pappi jagub, "sa oled ju see kõrgepalgaline", "köhi pappi, rikkur" jne. Ta hakkas käituma nii, nagu tema edu kuidagi vähendaks tema tähtsust ja nagu ma oleks oma palgakõrgendusega talle koha kätte näidanud. Ma teadlikult pingutasin selle nimel, et ta ennast halvasti ei tunneks ja mitte kunagi ei ole ma talle ette heitnud või ennast tähtsaks teinud sellega, et mul on suurem palk. Aga talle käis see täiega pinda.

Me läksimegi lahku, sest ta ei suutnud välja kannatada seda, et tal on minust vähem raha. Tema raha oli tema raha, mina pidin olema see, kes maksis kõik kulud ja toidu ja lõbustused, sest mees mängis vaest kannatajat, kes on minuga võrreldes vaene. Huvitav, kuidas paar aastat varem tema palgast meie mõlema ülal pidamiseks piisas, aga siis, kui ma edukaks sain, ei jätkunud sellest talle endalegi...

Õppisin sellest loost, et mõni mees lihtsalt ei olegi võimeline välja kannatama seda, et ta naine on temast edukam ja teenib rohkem. Aga seda, kuidas välja selgitada, milline mees on suuteline eduka ja hea palga peal naisega toime tulema ja õnnelik olema, ma veel ei tea, pole leidnud...