Bright Side palus kuulsal psühholoogil Jed Diamondil, kes on juba 40 aastat suhtetemaatikaga tegelenud, reastada paarisuhte erinevad faasid.

Armumine
Armumine on võrratu! Sulle tundub, et kallim on ideaalsuse kehastus, sa kujutled vaimusilmas enda tulevikku temaga koos. Puudused? Tal pole ühtegi! Oled kindel, et ta suudab kõik su unistused koos sinuga täide viia ning usud kõike, mida ta räägib. Sa usud armastuse kõikvõimsusesse.

Teist saab paar
Selles staadiumis muutub armastus tugevamaks. Te kolite kokku ja saate ehk lapsedki, see ainult tugevdab teie suhet. Te mõjutate teineteise elu, iga aspekti sellest. Sa tunned end kaitstuna ja ihaldatuna ning oled õnnelik. Ning oled enam kui kindel, et oled leidnud „selle õige”.

Kainenemine
Sel perioodil tõmmatakse unistustele kriips peale. Sulle hakkab üha enam tunduma, et tunded kaovad ega naase enam kunagi. Su armsam on muutunud ettearvatavaks ja sind häirivad tema vead. Mingi hetk võib käia pea iga asi närvidele. Tunned, et tahad vaheldust ning hakkad endale korrutama, et ta pole sinu jaoks ikkagi parim. Mida enam sa suhted kahtlema hakkad, seda suurem on tõenäosus, et lähete ka lahku.

Tõelise, kestva armastuse loomine
Kui sa sulged enda silmad ja annad parima, et saada vastumeelsusest võitu, võid jõuda neljandasse faasi. Illusioonid sellest, milline kallim võiks olla, on läinud. Su ees seisab inimene koos kõigi enda vigade ja pahedega. Aga sa aktsepteerid teda just sellisena. Ja tunned, et tahad jätkata.

Vaid teie kaks võite maailma vallutada
Nüüd, kui olete saanud arusaamatutest võitu ja teie vahel on väga tugev side, tunnete, et olete kõigeks valmis. Te tahate midagi koos ära teha, maailma muuta. Näiteks soovite koos tööd teha ja tunnete, et olete kui üks inimene. Sa näed, et su kallim ongi “see õige terveks eluks” ega kujuta ennast temata ettegi.

Allikas: Bright Side