“Oleme abielus olnud 16 aastat. Mina olen praeguseks 47, tema 51. Armastan teda väga, aga on üks suur probleem: ta näeb lihtsalt jube välja. Varem oli ta väga kena mees, aga nüüd on ta ennast täiesti käest ära lasknud. Mina olen see, kes hoolitseb, et tal oleks puhtad riided seljas, tema kannaks samu pükse ja kampsunit mitu nädalat jutti.

Ostsin talle ninakarvade trimmeri, millega saab ajada ka kõrvakarvu ja kulme piirata, aga seda ta ei kasuta. Ma ei ole siiani midagi öelnud, aga mulle käib närvidele, et ta enam üldse ei pinguta.

Mina seevastu näen iga päev oma välimuse nimel vaeva, et oleksin jätkuvalt sama kaunis kui meie suhte algul. Käin kolm korda nädalas trennis, igal laupäeval maniküüris ja kodust välja meigita kunagi ei lähe.

Olen lootnud, et ta saab vihjestest aru, kui ostan talle uusi riideid ja parfüüme, aga ta jätab need lihtsalt vedelema ega kasuta kunagi.

Kuidas saan talle märku anda, et ta väimus häirib mind, aga teha seda nii, et teda ei häiri?”

Suhtenõustaja härra Dom soovitab:

Kõigepealt muidugi palju õnne ja väga tore, et sa jätkuvalt enda eest hoolt kannad. Nüüd abikaasast. Paljud mehed jõuavad selles vanuses sinnamaani, et nad tunnevad ennast oma nahas lihtsalt ülimalt mugavalt ning teiste arvamus ei lähe enam korda. Tuleb tunnistada, et see on üpriski meeldiv tunne, aga tundub, et mõned lähevad sellega lihtsalt liiga kaugele.

Kuna sina näed endaga palju vaeva, siis võib sulle tõesti närvidele käia, et tema on otsustanud teist teed minna. Aga suur vahe on, kas olla moodsalt lohakas või lihtsalt räpane.

Mida siis teha?

Arvatavasti ei juhtu mitte midagi halba, kui sa täeisti kogemata kaotad ära mõne tema räpase ja väljaveninud kampsuni. Lemmikteksad, mis sinu meelest tema jalas jõledad on, võivad ju juhuslikult pesus kokku tõmbuda. Neid asju teinekord juhtub ja nii imelik kui see ka ei tunduks tuleb meil, meestel, sellega lihtsalt leppida.

Teine võimalus on see, et sa paned ta valiku ette. Sa teed süüa ainult siis, kui ta paneb puhta särgi selga/käib pesus/vahetab sokid vms. Loomulikult võid sa kõik muud "teenused" peatada seni, kuni ta end viisakaks kasib.

Olen 54 ja tean väga hästi, et keskealistel meestel tuleb lihtsalt laiskus peale ja loodame, et ka sinu abikaasaga on sama lugu. Seega on sul valik, kas sellest mitte välja teha, vanadest riietest ise lahti saada ja talle aeg juuksurisse broneerida.

Teine ja palju halvem variant on see, et ta maadleb raske depressiooniga ja sellisel puhul soovitan ma sul ta arsti juurde saada. Kas ta on ise nõus aja broneerima või lepid sina talle kohtumise kokku, aga ära tuleb käia.

Allikas: Daily Mail