Kelneri sõnul on tegemist ka tema enda ühe viimase aja suure lemmikuga, sest retsepti on kokku pandud kaks komponenti, millele ta kunagi “ei” pole suutnud öelda — toorsuitsupeekon ja seasisefilee. Maitseelamus, mis nende kahe kombinatisonist sünnib, on Kelneri hinnangul kirjeldamatu. “Seda peab ise proovima,” sõnas ta.

Need, kes kardavad, et sealiha teeb nad paksuks, peaksid Kelneri sõnul rõhuma tasakaalule. Ka selle retsepti kõrvale võiks lisada köögivilju või salatit.

“Sealiha ise on väga kõrge toiteväärtusega ja selles sisalduvad inimesele vajalikud asendamatud aminohapped, vitamiinid ja mitmed kasulikud mineraalained. Paljudele võib see küll üllatusena tulla, aga tegelikult on seasisefilee rasvasisalduse poolest võrreldav isegi kanafileega,” kinnitas Kelner.

Peekonisse peidetud seasisefilee päikesekuivatatud tomatitega

Koostisosad

  • pakk Ameerikapärast toorsuitsupeekonit
  • seasisefileed
  • 1 tl soola ja musta pipart
  • kuivatatud basiilikut
  • külmpressitud oliiviõli
  • 5-6 päikesekuivatatud tomatit


Valmistamine

Puhasta filee terava noaga valgetest kiledest, määri oliiviõliga. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Tee fileesse väikesed sisselõiked ja torka lõhedesse 3-4 tükiks lõigatud päikesekuivatatud tomatid. Keera peekoniviilud ümber filee ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni peekon on pealt kaunilt pruunistunud (aeg sõltub filee suurusest). Serveeri meelepärase salatiga.