Esiteks, kahe karjäärieksperdi sõnul, on just need viis märki, mis vihjavad, et oled teinud vale karjäärivaliku:

1. Näed kõvasti vaeva, aga tulemused ei rahulda sind

“Sa armastad karjääri, mille oled endale valinud ja näed oma töö nimel palju vaeva, aga tulemused pole kunagi sellised, millest unistad või mida su kolleegid saavutavad,” selgitab karjäärinõustaja ja raamatu “Find Your Sweet Spot” autor Karen Elizaga.

Kui see kõik kõlab väga tuttavalt, on vägagi tõenäoline, et sul lihtsalt puuduvad oskused või talent, et sellel ametil edukaks saada.

2. Sa kurdad pidevalt oma töö üle

Kui sa veedad palju aega vingudes oma töö üle, oled tõenäoliselt valinud vale karjääri. Veel üks märk, et aeg on muutusteks? “Veedad enamiku ajast kodus või tööl toites oma negatiivseid mõtteid ja neid ka väljendades,” hoiatab karjäärinõustaja Hallie Crawford.

3. Su väärtushinnangud lähevad su töökoha omadest lahku

Elizaga sõnul võib su töö olla küll selline, mida sa naudid, palk on hea, kontori asukoht suurepärane ja staatus, mis su ametiga kaasas käib, samuti kõrge, aga vaatamata kõikidele nendele plussidele, kui sulle ei meeldi sinu karjääriga kaasas käivad väärtused, peaksid mõtlema uuele suunale.

4. Sa ei saa oma tugevusi piisavalt ära kasutada

Su karjäär peaks olema selline, mis kasutab ära su tugevused ja väldib nõrkusi, aga kui tunned, et su oskused ei tule sulle kuidagi kasuks ja karjäär ei paku seda, mida sa sooviksid, et see pakuks, ei pruugi see olla sinu jaoks õige.

5. Fantaseerid lahkumisavalduse kirjutamisest

Mis veelgi hullem, sa oleksid õnnelik, kui sind koondataks. “See on selge märk, et oled teinud vale karjäärivaliku,” kinnitab Crawford.

Kui üks või rohkem neist märkidest vihjavad, et oled valinud endale vale karjääri, ära eira seda. “Esiteks, hinga sügavalt sisse ja mõtle,” soovitab Elizaga. “Küsi endalt, kes sa tegelikult oled? Millised oskused sul on? Mis sind erutab? Mis sind tegelikult õnnelikuks teeb? See on samm, mida nii paljud inimesed unustavad teha, sest nad keskenduvad vabadele töökohtadele või pealtnäha headele karjäärivalikutele ega mõtle sellele, mis neid tegelikult motiveerib.”

Järgmisena mõtle, millised on su tugevused ja oskused, mida saaks ka muudel aladel kasutada. “Võid üllatuda, kui võimekas sa oled,” kinnitab Elizaga.

Allikas: Entrepreneur