Kuusiku sõnul vallutavad sel suvel loomamustrid nii riided kui ka aksessuaarid, seetõttu pole vaja imestada, kui kohtate tänaval punast leopardi või sinist tiigrit — see kõik käib hetkel moe juurde. Loomamustriga kleiti kandes tuleks vältida vaid kuldkette ja Swarowski kivikestega ehteid, sest vastasel juhul võib langeda odavuse lõksu.

Samuti on moekad beežikad toonid. „Kaerahelbepuder, rannaliiv, piimaga kohv — beeži erinevaid toone on maailmas palju ja beeži värvi asju ka poodides rohkelt, sest tegu on selle suve moevärviga! Eriti hästi sobib beež värv siis, kui nahk hakkab pisut jumet omandama,“ ütles Kuusik.

Ühtlasi on kõik, mis näib käsitsi tehtud, sel suvel kuum kaup. „Kalamehevõrkudest inspireeritud kotid, justkui vanaema poolt heegeldatud kleidid ja makrameeaksessuaarid toovad suvesse boheemlaslikku hõngu,“ sõnas Kuusik.

„Armsa käsitöö kõrval on moes ka naiste ülikonnad, mis annavad võimaluse naistel võimukalt riietuda. Õnneks ei pakuta neid vaid mustades ja hallides toonides. Kõiksugu ägedates värvides naiste ülikondi vaadates hakkab meestest lausa kahju,“ ütles Kuusik. „Ülikond sobib kokku näiteks moodsate peakatetega, mis heidavad varju nii näole kui ka õlgadele. Laid kübarad on tänuväärne päikesekaitsemeede nii linnatänaval, suvilas kui ka lõunamaa rannas, peavalu valmistav vaid see, et kuidas suurt kübarat kohvrisse kaasa pakkida.“

Mehed otsigu välja sandaalid ja kalamehemütsid

Kuusik julgustab mehi kandma suvel rohkem lühikesi pükse, sest neid pakutakse sel suvel võrreldes eelmise aastaga suuremas valikus. Ühtlasi leidub ka viisakaid variante neilegi, kel vaja elegantne välja näha.

„Rääkides meestemoest, siis kõlab naljakalt, kuid käes on aeg oma dekolteed näidata. Moes on ülevalt lahti kantavad pluusid, kus kahte esimest nööpi ei olegi, et ei tekiks kiusatust neid kinni panna. Moelavadel on olnud näha ka palja ülakeha peal kantavaid pintsakuid,“ sõnas Kuusik.

Moes on sõna otseses mõttes sel suvel ka matkasandaalid, kuid neid ei tohiks üksnes vaid koos sokkidega kanda. Sandaalid sobivad aga hästi kokku kalamehestiilis mütsidega, mis on väga trendikad.

Meeste siluetid liiguvad avardumise suunas. „Slim fit on endiselt teema, kuid selle kõrvale on suurelt astunud regular fit särgid ja pluusid, mitte nii taljes pintsakud ja muidugi ülevalt voltidega püksid,“ ütles Kuusik ja lisas lõpetuseks, et eriti trendikas on sel suvel kanda helesiniseid teksasid koos samas toonis teksasärgi või tagiga.